Consumate aproape zilnic, aceste fructe te protejeaza de osteoporoza

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, July 13, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru migdale

Oasele sunt organe vii, care se reiinoiesc periodic printr-un proces de remodelare si modelare. Osul e distrus de osteoclaste, celule care mananca osul, si se formeaza din nou prin osteoblaste, celule care il construiesc. Osteoporoza este cauzata de un dezechilibru intre pierderea si cresterea de masa osoasa, frecvent legat de schimbarile hormonale care apar in timpul menopauzei.

Pentru a preveni pierderea de masa osoasa, trebuie sa gasim o solutie in favoarea osteoblastelor. Potrivit studiilor, exista o serie de compusi specifici din alimente vegetale, mai ales din fructe de padure si legume verzi, care ajuta remodelarea osoasa. O atentie speciala a fost data migdalelor, acestea fiind bogate in proteine, calciu si magneziu. Consumate aproape zilnic, ele protejeaza oasele. 

Potrivit unui studiu, un consum de peste 4 portii pe saptamana (30 g/portie) protejeaza impotriva osteoporozei. 

Inca un plus pentru migdale: nu ingrasa
Un pumn de migdale furnizeaza organismului aproximativ 200 de kilocalorii. Unii ar zice ca sunt multe si ca ingrasa, dar adevarul este exact invers. 

Intr-un studiu din 2015 dedicat migdalelor, cercetatorii le-au dat femeilor cate 28 g sau 42 g de migdale (173, respectiv, 250 de calorii) ca gustare la jumatatea diminetii, apoi le-au lasat sa manance la pranz si la cina cat simteau nevoia. Participantele au mancat mai putin decat de obicei si au anulat caloriile din migdale. La finalul zilei, totalul de calorii a ramas acelasi, dar organismul s-a bucurat de beneficiile oferite de migdale.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: consumate aproape zilnic  aceste fructe te protejeaza de osteoporoza