Consuma aceste alimente ca sa-ti mentii corpul hidtratat!

Posted by admin. on Sunday, December 14, 2014 Under: Stiri din Sanatate

Doi litri pe zi sau 8 pahare, aceasta ar fi cantitatea optimă de lichide recomandată de specialiști. Numai că, uneori, timpul tău este limitat, te iei cu una, cu alta și în toată vâltoarea, uiți să te hidratezi. Și pentru că acest aspect este foarte important pentru sănătatea întregului organism, află ce alimente conțin multă apă.

Dacă nu apuci să bei suficiente lichide pe durata unei zile, apelează cu încredere la următoarele fructe și legume, renumite pentru conținutul lor ridicat de apă. Bogate în substanțe nutritive, acestea îți vor potoli setea numaidecât.

Castraveții

Conțin aproximativ 96% apă, ceea ce-i clasează pe primul loc în topul celor mai apoase alimente. Îți vor asigura o hidratare optimă, indiferent de momentul zilei. Îi poți lua cu tine la pachet, tăiați bastonașe, îi poți integra într-o salată de verdețuri sau îi poți savura cu iaurt.

Salata iceberg

Nu este atât de renumită pentru calitățile ei nutriționale, însă atunci când vine vorba de conținutul de apă, e greu de învins. Această salată crocantă are apă în proporție de 95%, deci te va hidrata ca la carte.

Țelina

Pe lângă conținutul ridicat de apă (83%), țelina are, de asemenea, o mulțime de fibre, proteine, carbohidrați și vitamine. O poți folosi pe post de remediu natural pentru arsurile la stomac și aciditatea gastrică, și nici nu te va bombarda cu calorii. Are doar șase pentru fiecare tijă.

Ridichile

Cam pe aceeași poziție cu țelina și salata verde, atunci când vine vorba de conținutul de apă (93%),  ridichile au acel gust ușor pișcător, care pot da un gust aparte oricărei salate. De asemenea, dețin o mulțime de antioxidanți, vitamine și potasiu.

Dovleceii

Cu o singură porție de dovlecel te poți menține hidratată corespunzător și, în plus, obții și o suficient potasiu, acid folic și vitaminele A și C. Asta cu doar 24 de calorii.

Roșiile

Fiind compuse din 94% apă, roșiile sunt, de asemenea, hidratante și o bună alegere atunci când nu ai acces la lichide sau nu poți să bei apă. Le poți adăuga în salate sau în senvișurile tale preferate. Pe post de gustare, între mese, poți alege varianta roșiilor cherry.

Ardeii grași

Pentru un conținut ridicat de apă (80%), alege varinta de ardei grași verzi (nu galbeni). Adaugă-i în salată, în sendviș sau taie-i felii și consumă-i cu un iaurt grecesc.

Spanacul

Deși salata iceberg îl detronează la capitolul apă, spanacul câștigă la capitolul sunstanțe nutritive. Dotat cu luteină, potasiu, fibre și acid folic, această verdeață te hidratează (cu 92% apă) și-ți asigură antioxidanții necesari.

Grepfrut și portocale

Grepfrutul conține aproximativ 90% apă, fiind eficient în combaterea nivelului colesterolului „rău” și reducând kilogramele în plus. Compușii din acest fruct ard grăsimile și stabilizează zahărul din sânge, ținând poftele sub control. Portocalele conțin 87% apă și 100% din necesarul zilnic de vitamina C. Reprezintă o gustare perfectă între mese.

Vinetele

Au 93% apă și, deși vei fi tentată, încearcă să nu le prăjești. Varianta lor înăbușită le ajută să-și păstreze umiditatea și substanțele nutritive.

Merele

Sunt bune pentru sănătate și poți înlocui oricând unul dintre cele 8 pahare de apă pe zi cu un măr.  Pot reduce nivelul colesterolului ”rău”, ajută la pierderea în greutate și previn probleme precum boli de inimă, cancer, diabet și astm. Au 82% apă.

sursa: stiri.com.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: consuma  alimente  mentinere  corp  hidratat