Concluzia socanta a unui studiu depre contraceptive

Posted by Alin Marinescu on Thursday, December 14, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru contraceptive

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Copenhaga, la care au participat peste 1.8 milioane de reprezentante ale sexului frumos, contraceptivele cresc semnificativ riscul de aparitie al cancerului la san. Cercetatorii au descoperit astfel ca femeile care au luat contraceptive timp de un an au cu 9% mai multe sanse de a face cancer la san decat cele care nu apeleaza la astfel de pastile.Riscurile cresc si mai mult, la 38%, daca astfel de tratamente sunt aplicate pe o durata indelungata, de 10 ani. Studiul s-a desfasurat pe un interval de timp larg, de 11 ani, si a inclus detalii legate de peste 11.500 de cazuri de cancer mamar.

Cum influenteaza metodele contraceptive sanatatea?

Unele metode contraceptive pot sa nu fie potrivite in cazul anumitor probleme de sanatate sau a altor factori de risc. Pentru a afla cat de sigura este o metoda contraceptiva pentru propria sanatate, este bine sa se consulte un specialist, mai ales in cazul in care persoana este fumatoare sau are probleme de sanatate care includ: 

hipertensiune arteriala 
antecedente personale sau familiale de tromboza venoasa profunda cu sau fara emboli 
cefalee, migrene 
nivel crescut al trigliceridelor 
diabet zaharat cu sau fara complicatii 
boli cu transmitere sexuala (BTS) 
cancer mamar in antecedente.

De asemenea, metodele contraceptive pot influenta si:
 
Alimentatia naturala la san. Estrogenul continut in marea majoritate a pastilelor contraceptive scade productia de lapte in lauzie, de aceea in aceasta perioada este indicata folosirea unei metode care foloseste doar progesteronul. 
Riscul aparitiei cancerului. Studii recente au demonstrat ca anticonceptionalele orale combinate (estrogen si progesteron) cu administrare de cel putin un an protejeaza impotriva cancerului uterin. Administrarea indelungata a anticonceptionalelor orale protejeaza, de asemenea, impotriva cancerului ovarian. Totusi cercetarile sunt destul de confuze in legatura cu riscul de aparitie a cancerului de san, acestea aratand un risc usor crescut in randul femeilor cu istoric familial de cancer de san. Femeile cu istoric personal de cancer la san nu ar trebui sa utilizeze anticonceptionale orale.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: concluzia socanta a unui studiu depre contraceptive