Combinatii alimentare care sunt periculoase pentru sanatate

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, June 13, 2018 Under: Stiri din Sanatate

In ciuda proprietatilor lor grozave, numeroase studii au demonstrat ca un consum al anumitor alimente in acelasi timp poate crea disconfort in cazul adultilor, iar in ceea ce ii priveste pe copii, poate fi fatal. Combinatiile alimentare pot provoca probleme mai grave decat respiratia urat mirositoare, pielea uscata, iritatiile, inflamatia cronica, somnul prost, nivelul scazut de energie si problemele cronice de digestie.

Castravetii si rosiile nu ar trebui consumati in acelasi timp, deoarece incep procesul de fermentatie atunci cand ajung in stomac, iar acidul eliberat in cavitatea abdominala pentru digestie poate cauza numeroase probleme digestive. De asemenea, combinatia de iaurt cu fructe in timpul diminetii nu este recomandata, deoarece iti va incetini metabolismul. Iar adaugarea ananasului in iaurt poate stimula ingredientele active care provoaca adesea toxiinfectia alimentara. Iata cateva combinatii alimentare pe care ar trebui sa le eviti:

1. Fructe dupa ce ai mancat. Fructele au nevoie de o perioada indelungata pentru a fi digerate si nu ar trebui sa stea niciodata foarte mult timp in stomac. Consumul lor dupa ce abia ai mancat poate duce la refluxul gastrointestinal si la alte probleme digestive.

2. Macaroane cu branza. Aceasta combinatie este destul de populara, insa este una care ar trebui evitata. Macaroanele au un continut bogat de amidon, care are un timp de digestie diferit fata de proteine, asa ca aceasta diferenta de timp va duce la fermentatie si la alte probleme digestive.

3. Omleta cu branza si carne. Este un preparat ideal pentru milioane de oameni, insa ar trebui sa eviti prea multe proteine in acelasi preparat. Incearca sa alegi un singur tip de proteine pentru fiecare masa.

4. Suc de portocale cu paine sau taitei. Nu ar trebui sa combini niciodata sucul de portocale cu paine sau taitei, deoarece continutul de acid necesar pentru a digera sucul poate distruge enzima responsabila pentru digestia amidonului.

5. Legume cu branza. Daca vei combina aceste alimente, nu vei face decat sa provoci balonare.

6. Pepene rosu cu pepene galben. Aceste fructe au fost destinate consumului individual, nu in combinatie cu orice alt fruct.

7. Banane si lapte. Aceasta combinatie de ingrediente iti va incetini semnificativ digestia, asa ca este mai bine sa o eviti.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: combinatii alimentare care sunt periculoase pentru sanatate