Combinatia supranumita elixirul inimii

Posted by Alin Marinescu on Sunday, April 1, 2018 Under: Stiri din Sanatate


I se spune si elixirul inimii. Usturoiul si lamai, consumate impreuna, au o serie de efecte benefice asupra organismului tau. Vezi ce se intampla daca le consumi in anumite situatii.

Usturoiul si lamaia sunt doua alimente cu proprietati fabuloase. Lamaia contine vitamina C, iar usturoiul contine alicina, un element care activeaza celulele si te protejeaza de boli. Toaca un catel de usturoi si consuma-l in paralel cu zeama stoarsa de la o lamaie. Daca iti este greu sa mananci usturoiul gol, combina-l cu zeama de lamaie. Acest remediu este excelent pentru febra si frisoane, durere in gat sau probleme gastrointestinale. Te recuperezi dupa numai 5 minute de la care ai sesizat simptomele enumerate mai sus.
Este cel mai ieftin remediu naturist din cate exista si este leacul care iti protejeaza inima de cele mai periculoase afectiuni cardiovasculare. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci usturoi tocat cu zeama de lamaie si doua lingurite de miere. Consuma aceasta combinatie o data la 7 zile pentru a-ti proteja arterele. Incurajeaza buna circulatie a sangelui si revitalizeaza sistemul imunitar.
Conform oamenilor de stiinta, lamaia ajuta la limitarea aterosclerozei, iar usturoiul este benefic in trierea grasimilor pentru a nu se depune pe vasele de sange. Lamaia si usturoiul scad semnificativ colesterolul rau din sange, iar eroul acestei actiuni este alicina din usturoi.
In plus, cei care vor sa slabeasca sanatos, pot bea fara nicio problema lamaie cu usturoi. Remediul este excelent si pentru persoanele cu probleme de auz sau vedere.
Vitamina C din lamaie este esentiala pentru formarea colagenului si intarirea peretilor arterelor. Mixtura de ulei cu usturoi este foarte buna si pentru parodontoza.
Daca simti iritatii in gat sau dureri in piept (racirea plamanilor), baga in blender suc de lamaie cu usturoi pisat, la care adauga o capsula de vitamina C. Aceasta solutie reduce simptomele racelii la plamani si te face sa dormi mai bine. De asemenea, inlatura durerile de cap si de picioare.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: combinatia supranumita elixirul inimii