Combinata de lapte si cacao, un bun inlocuitor al shake-urilor proteice

Posted by Alin Marinescu on Monday, July 23, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cercetatorii iranieni au descoperit ca laptele poate fi un bun inlocuitor al shake-urilor din comert. Un pahar de laptele si cacao energizeaza corpul, creste rezistenta cu aproximativ sase minute mai mult decat un shake proteic, imbunatateste ritmul cardiac si nivelurile de acid lactic, vinovat pentru crampele musculare, noteaza adevarul.ro.

Ofera de shake-uri si batoane proteice a inceput sa fie tot mai diversificata iar industria a capata o tot mai mare notorietate in randul iubitorilor de sport. Din dorinta de a-si creste masa muculata, cei care merg la sala sunt dispusi sa incerce orice le promite ca ii va ajuta sa-si tonifice corpul. Preturile si aromele de pe piata sunt dintre cele mai diversificate, insa putini stiu ca exista o optiune mult mai ieftina si la indemana, scrie The Independent. Dupa un indelung studiu, cercetatorii de la Universitatea din Yazd, Iran, au aflat ca un pahar de laptele si cacao nu numai ca energizeaza corpul, creste rezistenta cu aproximativ sase minute mai mult decat un shake proteic, dar imbunatateste ritmul cardiac si nivelurile de acid lactic, vinovat pentru crampele musculare. Cercetatorii au analizat 12 studii in care subiectilor li s-a dat spre consum lapte si cacao dupa ce au terminat curse de ciclism sau alergat. Acestora le-au fost analizate ulterior ritmul cardiac, nivelul acidului lactic si senzatia de oboseala.

„Combinatia de lapte si cacao este o optiune ieftina, delicioasa si placuta pentru recuperare si ofera efecte similare sau superioare in comparatie cu bauturile pe care le gasim in comert“, a spus autorul studiului Dr. Amin Salehi-Abargouei. Proteinele din lapte (zerul si cazeina) sunt asimilate de organism in proportie de 97 la suta, fiind metabolizate de patru ori mai usor decat alte tipuri de proteine. In schimb, zerul rezulta in procesul de preparare a diferitelor tipuri de branzeturi. Acesta contine vitamine din complexul B, calciu, potasiu si iod. Zerul poate fi baut si ca atare, fiind recunoscut pentru efectul sau revigorant. Prin urmare, se recomanda dupa efort fizic sustinut, fiind un aliment ideal pentru intarirea muschilor. Oamenii de stiinta americani de la Universitatea din Tennessee au constatat ca persoanele supraponderale care consuma trei pahare cu lapte zilnic reusesc mult mai usor sa elimine grasimea din jurul taliei decat restul. In procesul de ardere a grasimilor sunt implicate, pe langa calciu, si proteinele din compozitia laptelui. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: combinata de lapte si cacao  un bun inlocuitor al shake-urilor proteice