Colesterolul ridicat se poate mosteni de la parinti

Posted by Alin Marinescu on Thursday, February 16, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru colesterol

De obicei, colesterolul crescut este asociat cu dieta pe care o avem. Totusi cele mai multe cazuri în care nivelul de colesterol din sange este peste limita normala sunt cauzate de mostenirea genetica. O persoana din 500 are o mutatie genetica ce tine de colesterol mostenita din familie si care poate duce la atac de cord. Cei care au aceasta mutatie au probleme în a absorbi colesterolul, asa ca acesta trece în sange.

Ca si în cazul colesterolului, dezvoltarea diabetului este determinata de o serie de factori ce tin de genetica si de mediu. În 5% din cazuri, copiii si tinerii dezvolta niste simptome care indica un diabet de tip 2. Acest diabet prematur al tinerilor este cauzat de o mutatie genetica. Daca diabetul mostenit nu este descoperit la timp, tratamentul se dovedeste ineficient.

Portiile mari de cartofi si mostenirea genetica sunt reteta perfecta ce duce la obezitate. O teorie stiintifica sugereaza ca aceleasi gene care i-au ajutat pe stramosii nostri sa supravietuiasca foametei s-au întors împotriva noastra, în partile lumii unde mancarea se gaseste în abundenta. De-a lungul timpului, stiinta a demonstrat ca genele stau la baza dereglarilor (precum sindromul Bardet-Biedl si Prader-Willi) ce duc la obezitate.

sursa: divahair.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: colesterolul ridicat se poate mosteni de la parinti