Coji care te vindeca

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 23, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru coji de mere

Cojile de mar, de portocale sau de oua te ajuta sa tratezi multe probleme de sanatate, de la insomnie la lipsa de calciu.
In cojile fructelor si ale legumelor se ascund adevarate depozite de vitamine si de minerale. Este foarte important insa ca inainte de a le folosi sa le speli foarte bine si sa le tii in apa sarata timp de jumatate de ora, pentru indepartarea eficienta a murdariei. De asemenea, cojile fructelor si legumelor pot contine urme de pesticide, care pot fi inlaturate daca le clatesti cu apa in care ai adaugat bicarbonat de sodiu sau suc de lamaie.

Nu poti dormi? Iata ce te ajuta!
Cojile de mere sunt un remediu la-ndemana daca insomniile iti fac noptile albe. Ai nevoie de doua linguri de coji de mere maruntite, peste care torni 250 ml. de apa clocotita. Lasa la infuzat zece minute si bea ceaiul cu doua ore inainte sa te culci. Pentru gust, poti indulci infuzia cu o lingurita de miere. Somnul vine mai usor si daca iti pui alaturi de pat cateva coji proaspete de portocale. Tot infuzia cu coaja de mere iti face bine daca ai crampe la stomac. Pentru asta, bea cate trei ceaiuri de coji de mere pe zi.

Ia-ti calciul din coaja de ou!
Coaja de ou este un leac la-ndemana daca ai lipsa de calciu. Spala bine cojile de la trei oua, marunteste-le si lasa-le doua zile la uscat. Apoi, da-le prin rasnita de cafea, pana obtii un praf fin. Amesteca acest praf cu sucul de la trei lamai si lasa la macerat o saptamana, la rece, intr-o sticluta inchisa ermetic. Apoi, iei din acest amestec cate o lingurita de trei ori pe zi, cu putina miere. Praful obtinut din coaja de ou iti este de ajutor si daca ai ulcer. in acest caz, dizolva o lingurita din acest praf intr-o cana cu apa calduta. Remediul se ia zilnic, pana la disparitia arsurilor date de ulcer.

sursa:adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: coji care te vindeca