Ciuperca lui Dumnezeu are proprietati terapeutice speciale

Posted by Alin Marinescu on Monday, March 5, 2018

Ciuperca lui Dumnezeu este originara din Brazilia (satul Piedade) si a devenit populara in lumea intreaga datorita continutului sau bogat in oligoelemente si Beta-D-glucan. Pe meleagurile braziliene Agaricus blazei Murrill a fost botezata si Cogumelo de Deus (Ciuperca lui Dumnezeu), iar in Japonia i se spune Kawarihiratakes. Chinezii o numesc Ji Song Rong. Cel care a descoperit ciuperca-minune este cercetatorul japonez Takatoshi Furumoto (1960), iar cel care a introdus-o in universul medical a fost belgianul Heinemann. In momentul actual, ciuperca lui Dumnezeu se afla in atentia cercetatorilor din lumea intreaga. Ciuperca lui Dumnezeu se cultiva cu precadere in Brazilia, dar si Japonia, China, Coreea, iar recent si in Belgia si Olanda.

Ciuperca lui Dumnezeu este alcatuita in proportie de 90% din apa, proteine, grasimi, carbohidrati, fibre esentiale, continand nu mai putin de 6 tipuri de steroizi si peste 100 de elemente (vitamine – B1, B2, minerale, proteine). In compozitia acesti ciuperci speciale regasim ergosterol, o substanta care prin expunerea la razele ultraviolet produce vitamina D, dar si aminoacizi, fosfor, fier, calciu, diversi carbohidrati. Se pare ca Agaricus blazei Murrill contine o cantitate mai mare de proteine si carbohidrati decat oricare alta ciuperca.

Beneficiile miraculoase ale Ciupercii lui Dumnezeu

In urma unor cercetari si a unui studiu stiintific, s-a demonstrat ca ciuperca lui Dumnezeu are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului. In cazul marii majoritati a femeilor participante la studiu care au consumat, timp de 8 saptamani, proteine extrase din aceasta ciuperca, s-a constatat o scadere semnificativa a nivelului colesterolului. Ceea ce este interesant la aceasta ciuperca este faptul ca are in compozitia sa chimica Beta Glucan, o categorie aparte de polizaharide ce au proprietati de stimulare a sistemului imunitar, dar si proprietati antioxidante. Este recomandata de aceea persoanelor aflate in convalescenta, persoanelor in varsta, persoanelor agitate si nervoase, persoanelor expuse diverselor tipuri de eforturi. Fara doar si poate, consumul acestei ciuperci activeaza capacitatea naturala de aparare a organismului impotriva bolilor. In plus, Beta Glucanul continut impiedica evolutia celulelor maligne si canceroase.

Gratie continutului sau de vitamina B12, acid folic, fier, cupr, cobalt, ciuperca lui Dumnezeu actioneaza ca un stimulent in producerea de globule rosii. Totodata, ciuperca lui Dumnezeu poate fi folosita ca remediu de protectie impotriva virusului hepatic. In plus, consumul acestei ciuperci inhiba peroxidarea lipidelor. De altfel, prin continul sau de aminoacizi si zinc, Agaricus blazei Murrill ajuta la refacerea functiei pancreasului si la stimularea productiei de insulin. Este de aceea mai mult decat indicata in tratarea diabetului. Pentru ca in compozitia sa se gasesc si fibre alimentare, Agaricus blazei Murrill are si un efect detoxifiant asupra organismului.

Ciuperca lui Dumnezeu are un efect pozitiv si asupra sistemului nervos, prevenind aparitia stresului. De ce? Contine potasiu. Conform cercetarilor, ciuperca magica joaca un rol semnificativ si in prevenirea osteoporozei si a ulcerului peptic, dar si in tratarea afectiunilor circulatorii si digestive. Mai mult, continand si compusi sterolici, Agaricus blazei Murrill beneficiaza si de proprietati inflamatoare. Sunt anumite teorii care sustin ca aceasta ciuperca are proprietatea de a reduce raspandirea cancerului si de a inhiba celulele maligne, diminuand in acelasi timp si efectele secundare cauzate de radioterapie si chimioterapie. Ciuperca lui Dumnezeu. Ciuperca lui Dumnezeu contine un aminoacid miraculos, Acid Gama Amino Butiric ce contribuie la stimularea functiilor creierului. In consecinta, Agaricus blazei Murrill este benefica si in cazul sclerozei multiple si a imbunatatirii memoriei. Printre beneficiile consumului acestei ciuperci se numara si scaderea tensiunii arteriale si imbunatirea sanatatii cardiovasculare. Nu este recomandat consumul de ciuperci femeilor insarcinate, celor care alapteza, copiilor sau persoanelor care au efectuat un transplant. Nu se cunosc efecte adverse ale consumului acestei ciuperci. Se pare insa ca are anumite proprietati laxative.


Tags: ciuperca lui dumnezeu are proprietati terapeutice speciale