Ciocolata neagra, benefica dupa atacul cerebral

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 4, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ciocolata neagra

Cercetatorii americani au descoperit ca un compus din ciocolata neagra are un efect protector asupra creierului dupa un atac cerebral. La 90 de minute dupa ce au administrat cobailor o cantitate modesta de epicatehina, un compus care se gaseste in ciocolata neagra, oamenii de stiinta de la Universitatea John Hopkins au indus soarecilor un accident vascular cerebral ischemic, intrerupand fluxul de sange catre creierul acestora. 

Cercetatorii au observat ca rozatoarele carora li se administrase epicatehina au suferit mai putine leziuni la nivelul creierului spre deosebire de celelalte, relateaza physorg.com, citat de ziare.com. Cercetarile ulterioare au aratat ca si administrata dupa atac, intr-o fereastra care dureaza 3-5 ore, epicatehina este eficienta.

Majoritatea tratamentelor folosite in prezent sunt eficiente daca sunt administrate la maximum 2-3 ore dupa accident. Totusi, nu se stie ce cantitate de ciocolata neagra ar trebui administrata in cazul oamenilor ce trec prin astfel de situatii, din moment ce cercetarea a fost realizata pe cobai.

Ciocolata neagra se afla pe primul loc pe lista celor mai sanatoase alimente. Datorita substantelor nutritive pe care le contine, ciocolata neagra cu 70 si 80% cacao, consumata în cantitati moderate, previne bolile cardiovasculare, diabetul,  colesterolul marit si are multe alte efecte pozitive asupra sanatatii generale. Ecesul de ciocolata, chiar si neagra, este totusi daunator sanatatii in primul rand pentru cantitatae de ahar pe care o ineram. Apoi, cantitatate mare de cacao ingerata poate produce o supra stimulare a sisemului nervos, care in caul unor persoane poate avea efecte nedorite.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ciocolata neagra  benefica dupa atacul cerebral