Ciocolata la micul dejun, ideala pentru creier si talie

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 23, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ciocolata la micul dejun

Oamenii de stiinta de la Univeritatea Syracuse din New York au realizat recent un studiu la care au luat parte 968 de oameni cu varste cuprinse intre 23 si 98 de ani. Experimentul a demonstrate ca ciocolata are un efect direct in performanta noastra cognitiva, iar consumand-o regulat imbunatateste memoria si  ajuta la dezvoltarea gandirii abstracte. Cei care au luat parte la experiment, nu au fost nevoiti sa-si schimbe stilul de viata sau sa tina anumite diete.

In urma cu cativa ani, cercetatorii de la Universitatea Tel Aviv au dezvaluit ca in fiecare dimineata consuma ciocolata. Acestia au spus ca ii ajuta sa se concentreze mai mult asupra lucrului si, pe langa faptul ca foarte multe persoane spun ca trebuie sa renunti la ciocolata in timpul dietei, se pare ca, aceasta este cea care te ajuta sa scazi in greutate.

“Cand te trezesti dimineata, creierul are imediat nevoie de energie”, spune Dr. Daniela Jakubowicz, a carei carte “The Big Breakfast Diet” a devenit bestseller. “Acesta este momentul din zi cand corpul transforma mancarea in energie. Daca servesti micul dejun mai tarziu, corpul va fi inca alert, luand energia din mancare sub forma grasimilor. in felul acesta, cresti in kilograme mancand putin”.

Ciocolata nu trebuie consumata mai tarziu de ora 9 dimineata. Conform lui Jakubowicz, persoanele care consuma carbohidrati, proteine si un desert cu 600 de calorii, scad mai repede in greutate decat cele care consuma doar 300 de calorii la micul dejun servit mai tarziu decat trebuie.

sursa: one.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ciocolata la micul dejun  ideala pentru creier si talie