Cine nu trebuie sa consume pepene galben?

Posted by Alin Marinescu on Monday, May 15, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru pepene galben

Pepenele galben ajuta in lupta cu diabetul - chiar daca este dulce, pepenele galben are componente benefice ca potasiul, calciul, vitaminele A,B,C care sunt necesare in mentinerea echilibrului metabolic al diabeticilor.

Pepenele galben previne imbolnavirea de cancer fiindca este bogat in antioxidanti. Studiile au aratat ca oamenii ce consuma produse bogate in antioxidanti au un risc mai scazut de a se imbolnavi de cancer.

Pepenele galben sprijina sistemul imunitar, ajuta corpul sa lupte impotriva infectiilor, datorita acidului folic pe care il contine.

Persoanele care sufera de afectiuni ale stomacului si cei cu colite nu trebuie sa manance pepene galben. In cazul in care nu e copt bine, pepenele galben poate provoca diaree si indigestii. Aceste indigestii insotite, uneori si de febra, sunt asa-numitele "la stomac" de care sufera copiii cand mananca multe fructe si beau apa. De asemenea, pepenele galben este contraindicat si femeilor care alapteaza. Persoanele care vor sa tina o cura cu pepene galben nu trebuie sa sufere de diabet, enterite sau dispepsie.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cine nu trebuie sa consume pepene galben?