Cinci boli pe care le puteți trata cu frunze de dafin

Posted by admin. on Tuesday, March 3, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Dafinul este renumit pentru frunzele sale aromate și este nemaipomenit la gătit, însă are și proprietăți terapeutice la care nu v-ați fi așteptat.

1. Combate problemele digestive

Dafinul este un leac puternic atunci când aveţi probleme cu digestia. Acesta stimulează procesul, creşte pofta de mâncare şi combate fermentaţia. Trei frunze de dafin mestecate pe stomacul gol, câte una dimineaţa, la prânz şi seara, timp de o lună au un efect de întărire a digestiei. Durerile de stomac cauzate de o masă copioasă pot fi şi ele alinate cu ajutorul infuziei din frunze de dafin.

2. Ameliorează durerile de cap

Maceratul preparat din patru frunze acestei plante şi coaja de la o portocală, într-un litru de apă, lăsate patru ore şi filtrat elimină cefaleea (durerile de cap) şi vă ajută să vă refaceţi rapid după ce aţi suferit de migrene sau după convalescenţă. Se bea pe stomacul gol, în mai multe reprize, în loc de apă.

3. Combate durerile articulare

Untul de dafin intră în componenţa multor unguente, în special cele pentru calmarea diferitelor manifestări ale durerii apărute în cazurile de artrită, şi pentru alte afecţiuni. Ceaiul este şi el de folos, proprietăţile sale terapeutice fiind cunoscute mai ales în tratarea reumatismului cronic, a afecţiunilor nervoase şi a afecţiunilor orale.

4. Remediu pentru răgușeală

Răguşeala sau pierderea vocii poate fi tratată dacă se pun zece frunze de dafin într-o cană cu apă clocotită. Lichidul astfel obţinut se lasă la răcit, după care se face gargară cu acest preparat. Tratamentul este mai eficient dacă este repetat de trei ori pe zi şi este eficient şi pentru infecţiile gingivale.

5. Remediu anti-varice

Uleiul din foi de dafin este un leac eficient împotriva varicelor. Ca să vă preparaţi acasă un astfel de unguent, amestecaţi un pahar cu ulei nerafinat şi un bucheţel de frunze de dafin tocate mărunt, pe care le lăsaţi la întuneric aproximativ şase zile. După o baie caldă la picioare, masaţi zonele afectate cu acest unguent.

sursa: doctorulzilei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: frunze de dafin  remedii naturiste  raguseala  problemele digestive  durerile de cap  durerile articulare  remediu antivarice