Chimenul negru trateaza aproape orice

Posted by Alin Marinescu on Sunday, February 4, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Chimenul negru

Chimenul negru este unul dintre alimentele fara de care nu am putea trai, si nu sunt deloc cuvinte mari. Iata cateva exemple pentru a ne da seama ca este asa: ucide bacteria numita MRSA (Stafilococus aureus multiplu rezistent la antibiotice), vindeca de otravuri corpurile infectate cu arme chimnice, stimuleaza celulele bolnave din pancreasul diabetic.

In romana, mai este folosit si termenul de negrusca sau negrilica pentru chimenul negru, iar in limba engleza este cunoscut sub denumirea de susan negru. Acest aliment a fost folosit din timpuri stravechi. Faraonul Tutankamon din Egiptul Antic se trata cu ulei din chimen negru (negrusca), acest tip de ulei fiind gasit in mormantul acestuia.

Literatura biomedicala a confirmat proprietatile uluitoare pe care le are chimenul negru, inca din 1964. Din acel an si pana in prezent s-au realizat peste 400 de informatii, studii publicate despre beneficiile pentru sanatate ale chimenului negru.

Nu mai putin de 40 de afectiuni diferite pot fi tratate cu chimenul negru. Acesta are utilizari incredibile: antibacterian, anti-inflamator, anti-ulcer, anti-fungic, anti-hipertensiv, antioxidant, antispasmodic, antiviral, hipotensiv, hepatoprotector (are grija de ficat), inductor de interferon, antagonist al leucotrienelor, renoprotector (are grija de rinichi).

Cele mai cunoscute afectiuni pentru care este cunoscut chimenul negru:
DIABETUL DE TIP . Doua grame de chimen negru pe zi reduce nivelul glicemiei din sange.
INFECTIA CU HELICOBACTER PYLORI. Tratamentul cu chimen poate concura impotriva acestei bacterii cu terapia tripla de eradicare.
HIPERTENSIUNE. Micsorarea presiunii sanguine este posibila cu ajutorul chimenului negru. Consumati zilnic intre 100-200 grame de extract de chimen negru timp de doua luni pentru a va trata de hipertensiune.
ASTM. Timochinona bate medicamentul fluticazona la modelul animal de astm. Chimenul negru cu apa fierbinte pot constitui un tratament antiastmic si pentru oameni.
CANCER LA COLON. Extractul de negrusca este asemanator cu agentul chimic 5-fluoruracil in surpimarea cresterii cancerului la colon, Consumul de negrusca are efecte inhibatorii asupra cancerului la colon.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: chimenul negru trateaza aproape orice