Certurile in cuplu pot avea un impact puternic asupra sanatatii

Posted by Alin Marinescu on Thursday, July 19, 2018 Under: Stiri din Sanatate

O casnicie nefericita are impact negativ asupra sanatatii partenerilor, spun psihologilor. Cercetarile au aratat ca neintelegerile pot duce la eliberarea crescuta a hormonilor de stres, dereglari ale functiei inimii si a sistemului imunitar.

Cercetatorii din Michigan au monitorizat 373 de cupluri heterosexuale pentru a afla daca neintelegerile partenerilor in privinta unor subiecte precum copiii, banii, legile si activitatile de agreement, au impact negativ asupra sanatatii, scrie adevarul.ro, care citeaza theguardian.com. Conflictul intr-o relatie poate duce la inflamatie in organism, modificari ale poftei de mancare si eliberarea crescuta a hormonilor de stres, dereglari ale functiei inimii si a sistemului imunitar. Certurile au afectat negativ sanatatea ambilor partneri, desi a existat un impact mai mare asupra barbatilor. Alte studii au aratat ca persoanele casatorite traiesc mai mult decat cei divortati, vaduvi sau celibatari.

„Ei au o buna sanatate mentala, sunt mai putin susceptibili in a dezvolta boli si se vindeca mai repede atunci cand sunt bolnavi“, spun studiile. Cu toate acestea, rezultatele noului studiu contesta ideea ca mariajul este intotdeauna un lucru bun atunci cand vine vorba de sanatate si bunastare. „Experienta unui conflict puternic intr-o relatie este extrem de daunatoare sanatatii, comparabila cu fumatul sau alcoolul, a explicat cercetatorul Rosie Shrout. „Nu vorbim despre micile conflicte care, inevitabil, apar intr-o relatie. In schimb, certurile frecvente de-a lungul mai multor ani cu siguranta vor avea un impact anegativ supra sanatatii partenerilor. Este important sa invatam sa comunicam eficient pentru a minimiza pagubele“, a declarat cercetatorul.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: certurile in cuplu pot avea un impact puternic asupra sanatatii