Cercetatorii NASA au stabilit care sunt plantele ce tin la distanta raceala, insomniile si absorb toxicitatea din aer

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 1, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru palmierul areca

Prezenta plantelor scade nivelul de stres, anxietatea si ajuta la reducerea poluarii din aer. Cercetarii de la NASA si de la Colegiul American au realizat studii care determina plantele de apartament care absorb toxicitatea din aer, elimina mucegaiul si tin la distanta insomniile si racelile.

Plantele reduc nivelul de stres, imbunatatesc starea de spirit si filtreaza aerul poluat, spun cercetatorii. Conform acestora, angajatii sunt mai productivi atunci cand biroul lor este plin de verdeata - iar pacientii din spitale chiar tolereaza mai bine durerea daca exista o planta in salon. Dar, cel mai important lucru, plantele capteaza si filtraza poluantii din aer, unul din factorii care provoaca mii de decese pe an, scrieu The Independent si TopBuzz. Cercetatorii de la NASA si Colegiul American au realizat studii cu privire la acest aspect, anuntand care sunt cele mai benefice plante de apartament:

Palmierul Areca 

Palmierul Madagascanului, Areca, este extrem de benefic sanatatii prin puterea lui de purificare a aerului din camera. Cercetatorii spun ca aceasta planta este recomandata persoanelor predispuse la raceli si probleme ale sinusurilor, deoarece elimina umezeala in aer.

Aloe Vera 

Usor de pastrat si placuta din punct de vedere estetic, Aloe Vera a fost numita de catre cercetatorii NASA una dintre cele mai bune plante pentru purificarea aerului. Ea elibereaza oxigen continuu pe tot parcursul noptii si lupta impotriva benzenului (care se gaseste in detergenti si materiale plastice) si a formaldehidei (substanta regasita in lacuri si finisajele din pardoseala), astfel incat aerul sa fie purificat.

Iedera englezeasca

Iedera este planta perfecta pentru dormitor. Cercetatorii de la Colegiul American de Alergie, Astm si Imunologie au descoperit ca iedera englezeasca indeparteaza 78% din mucegaiul din aer in doar 12 ore.

Feriga 

Aceasta planta este pastrata in interior inca din vreme victoriana. Se afla pe locul 9 in lista care include 50 de plante de purificare a aerului realizata de NASA, fiind recunoscuta pentru eliminarea formaldehidei (o substanta toxica ce a fost inclusa de catre oamenii de stiinta in clasa substantelor cancerigene).

Planta intunericului 

Este una dintre cele mai usor de intretinut plante, deoarece se poate adapta la un nivel scazut de lumina. Aceasta absoarbe toxinele din aer la o expunere continua.

Crinul

 Aceasta planta frumoasa poate curata aerul, imbunatatinu-i calitatea cu aproximativ 60%. De asemenea, absoarbe sporii de mucegai prin frunzele sale si le circula prin radacini pentru a fi folosite ca hrana.

Planta paianjen 

Creste foarte rapid si poate absorbi pana la 90% din toxinele din aer in doar doua zile. Este extrem de benefica pentru persoanele cu alergii la praf.

Ficus Benjamin (Smochin plangator) 
Este una din cele mai bune plante care au puterea de a absorbi factorii nocivi din aer, cum ar fi formaldehida, benzenul si tricloretilena.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cercetatorii nasa au stabilit care sunt plantele ce tin la distanta raceala  insomniile si absorb toxicitatea din aer