Cercetatorii au descoperit nutrientul care ar putea preveni imbatranirea creierului

Posted by Alin Marinescu on Thursday, August 24, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru avocado felii

Un studiu publicat in „Frontiers in Aging Neuroscience“ sugereaza ca o dieta bogata in luteina, un nutrient ce se gaseste in varza, spanac, avocado si oua, ar putea proteja creierul de imbatranire, scrie rd.com. Si daca sunteti o persoana trecuta de 20 de ani, acest nutrient puternic va poate aduce beneficii uriase.

Luteina prezinta proprietati antiinflamatorii, aceasta acumulandu-se in tesuturile cerebrale imbunatatind functiile creierului. Organismul nu poate produce luteina in mod natural, asa ca nu o putem obtine decat din mancarea pe care o consumam. Cercetatorii de la Universitatea din Illinois au analizat 60 de persoane cu varste intre 25 si 45 de ani. Dupa masurarea nivelului de luteina a participantilor, echipa de cercetatori a monitorizat activitatea creierului in timp ce acestia efectuau o sarcina dificila. Conform cercetatorilor, persoanele mai in varsta care au avut niveluri mai ridicate de luteina au avut rezultate apropiate omologilor mai tineri, care aveau niveluri mai scazute de luteina.

„Pe masura ce oamenii imbatranesc, se confrunta cu un declin tipic. Cu toate acestea, cercetarea a aratat ca acest proces poate incepe mai devreme decat ne asteptam“, a declarat Anne Walk, autorul studiului. Desi studiul nu poate garanta o relatie cauza-efect intre luteina si beneficiile sale anti-imbatranire, nu poate exista niciun factor negativ care sa te impiedice sa incluzi acest tip de alimente in dieta zilnica.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cercetatorii au descoperit nutrientul care ar putea preveni imbatranirea creierului