Cercetatorii au descoperit legatura dintre trei afectiuni misterioase pentru care nu exista tratament

Posted by Alin Marinescu on Saturday, November 5, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Cercetatorii au descoperit legatura dintre trei afectiuni misterioase pentru care nu exista tratament

Cercetatorii au descoperit o mutatie genetica care ar putea explica legatura dintre trei afectiunii complexe. Exista şase tipuri de sindrom Ehlers-Danlos, toate fiind provocate de defectul de colagen. Forma benigna care in mod obişnuit nu este fatala se numeşte hipermobil, cunoscut ca tipul II, insa durerile cronice, loviturile şi alte simptome pot afecta viata persoanelor afectate. 

Tahicardia posturala ortostatica este o forma de diautonomie sau disfunctie a sistemului nervos autonom, acesta administreaza toate functiile corpului care sunt realizate fara gandirea persoanei - de la respiratie, pomparea sangelui şi digerarea mancarii. Printre simptomele asociate afectiunii se numara oboseala cronica şi greutate cognitiva.

Mastocitoza sistemaica este printre cele mai noi afectiuni şi una dintre cele mai puternice. Celulele mastoidiene ajuta sistemul imunitar sa ramana alert. Insa, celulele unor persoane sunt atat de active incat percep orice faptor extern (mancarea, medicamentele, temperaturile) ca pe o amenintare. 

Persoanele care sufera de sindromul Ehlers-Dantos deseori sufera şi de tahicardie posturala şi de mastocitoza sistematica, insa relatia dintre cele trei a ramas un mister deoarece este greu de studiat o conditie care se manifesta diferit la fiecare pacient in parte. Toate cele trei afectiuni sunt mult mai frecvente la femei, decat la barbati.

Pentru detectarea bolii nu exista inca teste şi nu exista un tratament sigur. Persoanele cu acest sindrom poarta deseori bratari pentru incheieturi pentru a reduce dislocarea şi sunt obişnuiti sa se descurce cu durerile. 

Toate persoanele implicate in studiu aveau un lucru in comun, un nivel anormal al proteinei numite triptaze. Majoritatea persoanelor cu celule mastoidiene au un nivel normal al triptazelor.

sursa: descopera.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cercetatorii au descoperit legatura dintre trei afectiuni misterioase pentru care nu exista tratament