Cele mai sanatoase banane sunt cele pe care eviti sa le cumperi

Posted by Alin Marinescu on Sunday, May 14, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru banane

Bananele sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le aduc organismului pe termen lung.

Bananele, care sunt un depozit de calciu si potasiu sanatos, ajuta împotriva aritmiilor, garanteaza oase puternice, îndeparteaza stresul si oboseala, dar în acelasi timp maresc functiile probiotice ale intestinelor, sprijinind digestia.

Un studiu realizat de nutritionisti din Turcia arata ca bananele patate sunt mai sanatoase.

„Bananele mai mici, mai moi, pe care nu le mancam pentru ca sunt patate, sunt de fapt mai folositoare organismului, deoarece contin o cantitate mai mare de antioxidanti si previn cancerul", atrage atentia nutritionistul Aslıhan Küçük.

In plus, un compus minune din banane ar putea fi noua arma de combatere a racelii si gripei. O cercetare internationala deschide calea pentru o noua generatie de antivirale, care vor lupta cu simptomele deranjante ale racelii si gripei - dureri de cap, febra, stare generala alterata. Autorii acestui studiu considera ca pot „valorifica" puterea proteinei care se gaseste în banane. Acest compus are potentialul de a combate chiar boli precum Ebola, Hepatita C, HIV.

Noua terapie include utilizarea unei proteine din banane numita lectina. „Acest studiu demonstreaza ca lectina are un potential serios pentru a deveni un agent antiviral cu spectru larg", sustine unul dintre autorii studiului, dr. David Markowitz, de la Universitatea din Michigan, SUA.

Puterea lectinei din banane ca inhibitor de virusi a fost descoperita mai demult. În încercarile anterioare de a fi folosita ca terapie, proteina a provocat procese inflamatorii. Acum, oamenii de stiinta au reusit sa elaboreze o forma a acestei proteine care lupta împotriva virusilor, fara efecte secundare.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai sanatoase banane sunt cele pe care eviti sa le cumperi