Cele mai periculoase afectiuni dificil de diagnosticat

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, August 29, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru infarctul

Iata care sunt cele mai periculoase afectiuni care raman adeseori nediagnosticate:

Tromboza venoasa profunda incepe, de regula, prin formarea unui cheag de sange intr-o vena aflata in profunzimea corpului, de obicei in picior. Acesta poate urca prin sistemul circulator si poate bloca fluxul sangvin spre plamani, afectiune cunoscuta si sub denumirea de embolie pulmonara, care poate fi fatala. Uneori, prezenta unui cheag de sange poate cauza dureri, umflaturi sau o senzatie de caldura localizata in zona in care s-a format, insa de cele mai multe ori nu exista niciun simptom care sa te avertizeze, scrie Qualityhealth.com.

Cancerul pancreatic isi face simtite simptomele abia in stadiul avansat si este unul dintre cancerele cu cea mai mare rata de mortalitate. Simptomele includ icter, dureri in partea superioara a abdomenului sau scadere brusca in greutate. Fumatorii, cei care sufera de obezitate sau au avut in familie cazuri de cancer sau alte afectiuni pancreatice prezinta un risc mai mare si trebuie sa mearga regulat la controale medicale, pentru a depista din timp boala.

Infarctul miocardic tacut reprezinta aproximativ 25% din cazurile de infarct, iar ceea ce il diferentiaza de celelate tipuri este ca simptomele sunt usor de ignorat sau de confundat cu cele ale unor alte afectiuni. De la dureri in piept, pana la respiratie sacadata sau senzatie de ameteala, toate acestea pot indica un infarct miocardic tacut. Mai expusi sunt batranii sau persoanele care sufera de diabet.

Virusul imunodeficientei umane sau HIV, care cauzeaza sindromul imunodeficientei sau SIDA, nu prezinta semne atunci cand o persoana este infectata, in afara de posibile simptome asemanatoare gripei in primele 2-4 saptamani de la contractarea virusului. Odata ce a ajuns in organism, cei care sunt infectati il pot transmite mai departe prin contact sexual neprotejat sau prin folosirea acelor hipodermice. Desi medicina a gasit o formula de tratament prin care virusul poate fi tinut sub control si sa prelungeasca speranta de viata a bolnavilor, nu exista deocamdata un tratament care sa elimine complet virusul din organism.

Diabetul este una dintre cele mai frecvente boli care raman nediagnosticate pe o perioada lunga de timp, si asta pentru ca primele simptome nu sunt din cele care te trimit imediat la medic. Setea excesiva, urinarea frecventa si iritabilitatea pot fi trecute cu vederea usor, mai ales daca le pui pe seama stresului si a unui stil de viata agitat. Din fericire, rata diagnosticarii rapide a diabetului a crescut in ultimii ani, iar trendul ascendent se pastreaza.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai periculoase afectiuni dificil de diagnosticat