Cele mai mari greseli pentru sanatate pe perioada frigului

Posted by Alin Marinescu on Friday, March 23, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cele mai mari greseli pentru sanatate pe perioada frigului. Cum evitam riscul de infarct. Viscolul si temperaturile scazute afecteaza si sanatatea, mai ales daca vorbim despre persoane cu boli cardiovasculare. Statisticile arata ca, în perioada de iarna, numarul oamenilor care sufera un infarct creste cu 20 la suta. Care sunt recomandarile pentru cardiaci, explica doctorul Silviu Stanciu, medic cardiolog. Riscul de infarct creste în aceasta perioada pentru ca vasele si venele la frig se strâng, iar astfel creste munca muschiului miocardic si consumul de oxigen.

Cele mai mari greseli pentru sanatate pe perioada frigului. Cum evitam riscul de infarct. De asemenea, variatiile mari de temperatura cald-rece sunt periculoase, pentru ca astfel creste consumul de oxigen la nivel miocardic, iar pe un organism care deja are niste probleme cu înfundarea acelor artere coronare, poate duce la îngustarea totala si rapida a vaselor cu infarct miocardic. Frigul poate fi considerat un test de stres, ca si efortul, astfel ca poate deconspira patologii si la persoanele care nu se stiu cu probleme la inima.

Cele mai mari greseli pentru sanatate pe perioada frigului. Cum evitam riscul de infarct. Cele mai mari greseli pe care le fac persoanele cardiace în acasta perioada sunt: expunerea îndelungata la frig, lipsa unei alimentatii si a unei hidratari  corespunzatoare. În aceasta perioada, persoanele au tendinta sa consume mai putine lichide. Medicul îndeamna sa consumam 1,5 litri de lichide pe zi, un pic caldute, pentru un tonus energetic corespunzator. Alimentatia corecta este cea cu produsi care creeaza rapid energie, în acest caz carbohidratii cu asimilare rapida sunt recomandati în aceasta perioada. 

sursa: digi24.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai mari greseli pentru sanatate pe perioada frigului