Cele mai frecvente boli la femei

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, February 13, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Cele mai frecvente boli la femei

Femeile simt durerea mai intens decat barbatii, deoarece gradul lor de sensibilitate este mai ridicat. Cu toate acestea, cele mai multe dintre femei prefera sa ignore simptomele, punandu-si sanatatea in pericol. Iata care sunt bolile cel mai des intalnite in randul femeilor!

Osteoporoza
Dupa varsta de 40 de ani, masa osoasa incepe sa sufere transformari. Din cauza alimentatiei si a bauturilor pe care le consuma de-a lungul vietii, tot mai multe femei ajung sa se confrunte cu osteoporoza. Desi exista tratament pentru osteoporoza, boala nu este perfect curabila. De regula, tratamentul incearca sa reconstruiasca masa osoasa si sa elimine durerile si anumite simptome.

Boli de inima
Statisticile arata ca tot mai multe femei sufera de boli de inima si au atacuri de cord, iar numarul celor care au atacuri de cord este tot mai mic. Daca inainte tot ce facea femeia era sa aiba grija de casa si sa creasca copiii, acum responsabilitatile sunt mult mai mari.

Depresie
Depresia in cazul femeilor este o afectiune tot mai frecventa in zilele noastre. De regula, depresiile apar in urma unui dezechilibru hormonal sau emotional. Despresia este boala secolului, boala cu care se lupta din ce in ce mai multe femei, asa ca trebuie tratata la timp. In caz contrar, poate provoca automutilarea si chiar suicidul.

Cancer de san
Alimentatia, stilul de viata agitat, stresul si chiar utilizarea unor produse cosmetice conduc la aparitia cancerului de san. Fa-ti periodic un control ginecologic si roaga medicul sa iti palpeze sanii. De asemenea, fa si o radiografie anual. Este posibil ca doctorul sa nu depisteze chisturile doar prin palparea sanilor.

Ovare polichistice
In general de ovare polichistice sufera femeile pana in 35 de ani, in special cele care au probleme cu reglarea menstruatiei sunt predispuse la acest tip de boala. Aceste chisturi se formeaza in timp si sunt rezultatul unui stil de viata nesanatos.

Incontinenta urinara
Incontinenta urinara este definita ca eliminarea accidentala (involuntara) de urina. Ea nu reprezinta o boala in sine, ci mai degraba un simptom al unei maladii a tractului urinar. Incontinenta urinara poate aparea in urma unor probleme neurologice, in timpul sarcinii, dupa complicatii in urma nasterii, a unui atac cerebral, in caz de scleroza multipla si probleme fizice asociate imbatranirii.

Hipertiroidismul
Este o boala relativ comuna, care apare in randul femeilor in special dupa varsta de 30-40 de ani. Principalele semne ale hipertiroidismului sunt oboseala, hiperactivitatea, insomnia, intoleranta la caldura, hipertensiunea, labilitatea emotionala, cresterea pulsului, pielea calda, transpiratia frecventa, apetitul crescut.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai frecvente boli la femei