Cele mai eficiente remedii pentru SIMDROMUL MÂINILOR ȘI PICIOARELOR RECI

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 23, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Cele mai eficiente remedii pentru SINDROMUL MÂINILOR ŞI PICIOARELOR RECI

Din ce în ce mai mulţi oameni se plâng de circulaţie periferică deficitară, care se manifestă prin senzaţia de mâini şi picioare reci. Această problemă afectează atât bărbaţii, cât şi femeile şi se întâlneşte la toate vârstele, având, de cele mai multe ori, caracter genetic.
Modul de viaţă haotic, dieta dezechilibrată, alcoolul, ateroscleroza, hipotiroidismul, disfuncţia hipotalamică, fumatul, sedentarismul, obezitatea, consumul de alcool sau hipertensiunea arterială se numără printre factorii de risc care duc la apariţia acestei afecţiuni.
Pe lângă senzaţia de frig resimţită la nivelul membrelor, principalul simptom este durerea care apare, în special, la nivelul gambelor, în timpul mersului. Un alt simptom des întâlnit la persoanele care se confruntă cu circulaţia periferică slabă este amorţeala resimţită la nivelul membrelor. Furnicăturile, zvâcniturile sau pulsaţiile pot fi, de asemenea, semne care să ateste sindromul Reynaud.
Trebuie să ştiţi că statul picior peste picior comprimă circulaţia şi accentuează fenomenul de insuficienţă circulatorie periferică.
Ginkgo Biloba este recunoscută pentru proprietăţile sale vasoprotectoare şi antiinflamatoare, fiind recomandat a se consuma sub formă de ceai, aproximativ 3 căni pe zi, sau sub formă de comprese aplicate pe zonele cu probleme. La fel de eficient, cu rol vasodilatator este şi ceaiul de păducel şi talpa gâştii. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi.
De asemenea, este indicat să consumaţi fructe şi legume cu un conţinut ridicat de vitamina A, B6, C, E şi acizi graşi Omega-3, să beţi multe lichide şi să faceţi mişcare, să mergeţi cât mai mult pe jos.
Băile în care se pun uleiuri esenţiale de cimbrişor, ienupăr, nalbă, eucalipt şi rozmarin, sunt nu doar relaxante şi reconfortante, dar stimulante pentru circulaţia sângelui.
O altă metodă eficientă prin care puteţi ameliora durerile provocate de sindromul mâinilor şi picioarelor reci sunt cataplasmele pe talpa piciorului cu rădăcină de ghimbir, în amestec cu făină de muştar. Dacă pielea este mai sensibilă, locul se unge în prealabil, cu cremă de gălbenele. Cataplasmele cu bitter suedez sau cele cu varză crudă şi hrean ras sunt şi ele extrem de utile în aceste cazuri.

Sursa:   www.antenasatelor.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai eficiente remedii pentru simdromul mâinilor și picioarelor reci