Cele mai eficiente doua secrete anti-imbatranire

Posted by Alin Marinescu on Saturday, October 28, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru secrete anti-imbatranire

Una dintre cele mai frecvente masuri luate atunci cand vine vorba de incetinirea imbatranirii pielii este utilizarea protectiei solare. Cu toate acestea, specialistii sunt de parere ca exista factori mai importanti care pot influenta acest proces.

Schimbarea aspectului pielii este o parte inevitabila a inaintarii in varsta si este rezultatul mai multor factori. Doar 20-30% din procesul de imbatranire este genetic, 70-80% putand fi controlat, scrie ezinearticles.com. Deci, sfidarea imbatranirii pielii nu este un lucru imposibil, spun specialistii, care amintesc de cele mai importante doua masuri pentru protejarea pielii.

Limitati consumul de zahar

Primul secret are legatura cu nivelul de zahar consumat. Tuturor ne plac dulciurile, dar, de dragul aspectului pielii, ar trebui sa aveti grija la cantitatea de zahar pe care o conumati zilnic. Moleculele pe care zaharul le contine se descompun si se leaga cu moleculele de proteine. Acest proces, numit glicare, conduce la degradarea colagenului si a elastinei, avand ca rezultat aparitia ridurilor. Totusi, specialistii nu recomanda excluderea in totalitate a zaharului din dieta. Data viitoare cand veti avea pofta de „ceva dulce“, luati in considerare ciocolata neagra. Aceasta contine un nivel ridicat de antioxidanti, extrem de benefici in protejarea pielii de radicalii liberi.

Reduceti nivelul de stres

Viata de zi cu zi este foarte stresanta, dar trebuie sa reduceti cantitatea de tensiune pe care o simtiti. Trebuie sa faceti ceva cu privire la toate ingrijorarile resimtite, deoarece cel mai rau lucru pe care il puteti face corpului dumneavoastra este sa simtiti atat de mult stres. De indata ce corpul detecteaza stresul, creste automat productia de cortizol. Acest hormon reduce nivelul de elastina si colagen, ducand la diminuarea procesului de reparare si intinerire a pielii. De asemenea, stresul va face sa va incruntati mai mult, chiar si inconstient, ceea ce provoaca formarea de linii fine pe fata dumneavoastra.   Yoga si Tai Chi sunt modalitati excelente de a va mentine stresul la un nivel scazut. De asemenea, puteti incerca mersul pe jos timp de cel putin 30 de minute in fiecare zi pentru a elibera tensiunea.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai eficiente doua secrete anti-imbatranire