Cele mai eficiente 5 metode să citești gândurile oamenilor

Posted by admin. on Thursday, August 20, 2015 Under: Stiri din Sanatate


Tuturor ne-ar plăcea să știm ce e în mintea celor de lângă noi: ce gândesc aceștia despre noi, cum vor să acționeze în ce ne privește, cum se simt în anumite situații. Cunoscând toate aceste lucruri, i-am putea manipula mai ușor sau, dimpotrivă, i-am putea ajuta atunci când au nevoie.

Acest lucru nu este atât de irealizabil cum pare la prima vedere. Descoperă, așadar, în cele ce urmează, cum să citești gândurile oamenilor și cum să afli ce simt cu ajutorul câtorva metode care nu au dat greș niciodată.

Poți să citești gândurile oamenilor urmărind limbajul corpului!

Limbajul trupului trădează adesea lucrurile pe care le gândim și simțim, fiind cea mai importantă formă de comunicare nonverbală. Poziția corpului, gesturile, mimica, gestica ne pot transmite o mulțime de lucruri despre ce gândește și cum se simte persoana din fața noastră.

Spre exemplu, dacă aceasta se încruntă înseamnă că este nervoasă, stresată, îngândurată, preocupată. Dacă se uită în jur, persoana din fața ta este plictisită de conversația pe care o porți cu ea și se gândește la altceva. Brațele și palmele deschise înseamnă disponibilitate, în timp ce brațele încrucișate înseamnă indisponibilitate, dezaprobare sau respingere.

Fii atentă la respirație!

Persoanele care respiră profund sunt relaxate, în timp ce cele care respiră superficial sunt preocupate de anumite lucruri. Dacă respiră sacadat, sunt nervoase, ceea ce s-ar putea traduce prin faptul că aceste persoane nu vor ca tu să afli anumite lucruri. Dacă cel din fața ta are o respirație relaxată, acest lucru înseamnă că este calm și nu are nimic de ascuns.

Privește-i în ochi!

Știi deja celebra zicală “Ochii sunt oglinda sufletului”. Este adevărat, ochii pot dezvălui o mulțime de lucruri. Pupila este cea care trădează ce se întâmplă în mintea unui om. Există studii care susțin că atunci când o persoană gândește foarte mult și intens, pupila se dilată. Când creierul este suprasolicitat, pupila se contractă.

Când întâlnești o persoană pentru prima dată, pupila ei este dilatată. Ca să-ți dai seama dacă aceasta este interesată de tine, urmărește ce se întâmplă cu pupila ei – dacă nu prezinți interes pentru ea, pupila ei se va dilata mai mult, apoi se va micșora. Dacă pupila rămâne dilatată pe tot parcursul întâlnirii cu tine înseamnă că ai stârnit interesul respectivei persoane.

Fii atentă la voce!

Tonul vocii, ca și viteza cu care vorbește o persoană sunt foarte revelatoare pentru ce gândește sau simte aceasta. Ritmul lent al vocii indică faptul că persoana este calmă, în timp ce ritmul accelerat indică, evident, că avem de-a face cu o persoană nervoasă. Totodată, este important să sesizezi și dacă persoana din fața ta accentuează anumite cuvinte.

Ca să citești gândurile oamenilor, petrece mai mult timp cu ei!

Dacă vrei să înveți ce-i afectează pe oameni, petrece cât de mult timp poți în compania lor. Doar așa vei fi capabilă să știi cum gândește fiecare în funcție de situație, care este tiparul reacțiilor în anumite situații.

Spre exemplu, părinții își cunosc cel mai bine propriii copii și știu cum reacționează aceștia de la o situație la alta. Atunci când părinții nu pot anticipa gândurile sau reacțiile micuților înseamnă că nu petrec suficient timp cu ei. Același lucru este valabil și în cazul cuplurilor. Doi parteneri care petrec împreună destul de mult timp ajung să-și anticipeze gândurile, reacțiile și chiar cuvintele.

Altfel spus, timpul este instrumentul care deschide uşa către mintea celui din faţa ta.

Acum că ai aflat cum să citești gândurile oamenilor, încearcă să pui în aplicare aceste 5 metode ori de câte ori ai ocazia. Îți putem garanta că nu va dura foarte mult până vei reuși să stăpânești arta citirii minții oamenilor.

sursa: avantaje.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: citeste gandurile oamenilor  limbajul corpului