Cele mai daunatoare alimente pentru stomac

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mezeluri

Cand mancam, ne ghidam in general dupa gusturi, fara sa ne gandim si la sanatatea organismului. Exista unele alimente care pe cat sunt de gustoase, pe atat sunt de daunatoare pentru stomac. Afla care sunt acestea! 

Carne procesata. Are foarte multe calorii si grasimi saturate. Nu este numai grea de digerat pentru stomac, dar poate duce, in timp, la afectiuni cardiace grave, printre care si accidentul vascular cerebral. Carnea procesata nu contine fibre, motiv pentru care nu ajuta digestia si poate ramane blocata in intestine.

Cartofi prajiti. Cartofii prajiti suprasolicita stomacul, provocand reflux gastric si senzatie de arsuri la nivel digestiv. Nutritionistii sunt de parere ca alimentele prajite se aseamana cu cele procesate prin faptul ca sunt la fel de greu de digerat, din cauza continutului ridicat de grasimi. Cartofii prajiti se incadreaza in lista alimentelor nesanatoase, mai ales pentru copii.

Produse de patiserie. Prea multi carbohidrati pot da peste cap echilibrul florei intestinale si pot declansa inflamatii la nivelul tractului digestiv. In produsele de pastiserie, exista o multime de grasimi nesanatoase si carbohidrati, iar gustul este dat de aditivii alimentari. Consumul lor pe o perioada indelungata poate duce la ulcer stomacal.

Lactate. Cum ai nevoie de calciu in alimentatia de zi cu zi, cele mai la indemana surse sunt laptele sau branzeturile. Insa pentru persoanele cu intoleranta la lactoza, aceste produse pot cauza diaree, balonari sau crampe.

Alcoolul. Bauturile alcoolice relaxeaza corpul, dar, in acelasi timp, si esofagul, ceea ce duce la un reflux de acid gastric si la dureri abdominale. Consumul de alcool inflameaza peretii stomacului, astfel anumite enzime nu pot fi produse si nutrientii raman neabsorbiti. Prea mult alcool cauzeaza diaree si crampe. Este indicat sa nu se consume mai mult de doua pahare de alcool pe zi pentru barbati si unul pentru femei.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai daunatoare alimente pentru stomac