Cele mai cunoscute alimente care lupta impotriva cancerului

Posted by Alin Marinescu on Sunday, February 26, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Turmericul

Cancerul este o boala greu de invins, dar care poate fi prevenita. Trebuie doar sa ai un stil de viata sanatos, cu o alimentatie completa si cat mai naturala. Iata cateva alimente care nu trebuie sa-ti lipseasca niciodata din bucatarie.

Turmericul 
Îl gasesti mai mult sub forma de pulbere si este recunoscut de secole pentru efectul sau protector. Datorita curcuminei din continutul sau, turmericul este unul dintre cele mai puternice alimente care împiedica dezvoltarea cancerului si a metastazelor. Peste 700 de studii care au fost facute pe turmeric au scos la iveala faptul ca acest aliment distruge cancerul si este un adevarat medicament pentru întregul organism.

Strugurii negri
Atat strugurii negri, cat si vinul rosu contin o cantitate mare de resveratrol, o substanta care a fost îndelung studiata si s-a dovedit ca distruge cancerul.
"Resveratrolul actioneaza asupra unor gene (numite sirtuine) care sunt cunoscute ca protectoare ale celulelor sanatoase împotriva îmbatranirii. Poate, de asemenea, sa încetineasca cele trei stadii de dezvoltare ale cancerului - initierea, stimularea si progresia - prin blocarea actiunii factorului NF-KappaB", sustine medicul David Servan Schreiber în cartea sa "Anticancer".

De asemenea, în samburii de strugurii negri se gaseste proantocianidina, o substanta care reduce productia de estrogen, împiedicand aparitia cancerului la san si prostata.

Spirulina
Pentru ca spirulina contine o cantitate mare de pigment vegetal numit ficocianina, ea are rolul de a inhiba formarea cancerului. S-a demonstrat stiintific ca spirulina poate stopa evolutia celulelor canceroase, datorita acestui compus anticancerigen. De asemenea, chlorella este o alta alga cu un continut urias de clorofila care neutralizeaza toxinele din corp, dovedindu-se a avea un efect puternic anticancerigen.


Rozmarinul
S-a demonstrat ca multe plante din familia labiatelor au un efect puternic anticancerigen. Aici intra menta, cimbrul, oregano, maghiranul, busuiocul si rozmarinul. Datorita unor substante din continutul lor, toate aceste plante actioneaza asupra mai multor tumori, împiedica raspandirea lor si le provoaca moartea. Însa, rozmarinul are ceva în plus, dupa cum sustine medicul David Servan Schreiber în cartea sa "Anticancer".

"Carnosolul, prezent în rozmarin, afecteaza si limiteaza capacitatea celulelor canceroase de a invada tesuturile învecinate. În momentul în care de vine incapabil sa se raspandeasca, cancerul îsi pierde caracterul virulent", explica specialistul.

De asemenea, cercetatorii de la Institutul American pentru studiul Cancerului au aratat ca extrasul de rozmarin ajuta substantele active ce compun chimioterapia sa penetreze celulele canceroase. S-a demonstrat ca acest extras scade rezistenta celulelor de cancer mamar în fata actiunii chimioterapiei.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai cunoscute alimente care lupta impotriva cancerului