Cele mai bune tratamente pentru psoriazis din plante

Posted by admin. on Tuesday, May 5, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Psoriazisul e o afecţiune cutanată în general moştenită, care constă în accelerarea reînnoirii celulare. Cele mai bune tratamente pentru psoriazis sunt cele care pot ameliora simptomele, precum unguentele speciale, fototerapia, remediile din plante sau medicaţia orală.

Persoanele cu psoriazis reacţionează diferit la tratament. Cele mai bune tratamente pentru psoriazis care s-a dovedit eficiente pentru o anumită perioadă de timp, poate să nu mai aibă efectele scontate la un moment dat şi tot aşa tratamentele care nu au funcţionat la început poată să amelioreze simptomele dacă sunt utilizate din nou după un anumit interval de timp.

Cele mai bune tratamente pentru psoriazis: simptome

Dacă în mod normal celulele epidermei se înnoiesc la 30 de zile, în cazul psoriazisului acest pro­ces se desfăşoară la o săptămână. În cazul în care ești interesat de cele mai bune tratamente pentru psoriazis trebuie să știi că simptomele acestei afecțiuni pot varia de la o persoană la alta, la fel cum variază şi aspectul erupţiilor caracteristice, numite plăci psoriazice. De obicei, pielea este foarte uscată, crăpată și poate sângera. Erupţia poate să apară pe porţiuni de piele mici sau pe porţiuni foarte mari, inclusiv în zone ale corpului vizibile. Există dureri, senzaţie de arsură, mâncărime la nivelul plăcilor, iar unghiile pot fi îngroşate. Persoanele care caută cele mai bune tratamente pentru psoriazis pot avea articulaţii umflate și dureroase.

Cele mai bune tratamente pentru psoriazis din sfera naturistă

Uleiul de nard. Nardul este o plantă cu puteri unice. Uleiul de nard are proprietăţi miraculoase: este un excelent antiinflamator, bactericid,  laxativ, antipiretic şi fungicide, fiind astfel unul dintre cele mai bune tratamente pentru psoriazis. Mai mult, el previne îmbătrânirea prematură a pielii.

Fumărița. Această plantă medicinală este un remediu pentru afecţiuni hepato-biliare (dischinezii, litiază, colică biliară), afecţiuni pulmonare (astmul bronşic alergic), boli ale sistemului circulator (tensiune oscilantă, hipotensiune, hipertensiune, aritmie cardiacă şi ateroscleroză), boli cutanate şi subcutanate (acnee, eczeme, furuncule, celulită, urticarii alimentare şi psoriazis). Planta are numeroase beneficii fiind considerată unul dintre cele mai bune tratamente pentru psoriazis.

Stânjenelul. Despre stânjenel fitoterapeuţii europeni susţin că este un remediu de excepţie care ţine sub control o varietate de boli. Un tratament susţinut cu această plantă poate să trateze şi să vindece afecţiuni hepatice, digestive şi boli de piele. Ca tratament adjuvant, vinul de stânjenei a dat rezultate foarte bune în cazul oamenilor cu eczemă. Iată unul dintre cele mai bune tratamente pentru psoriazis.

Cătina. Numită şi „ginsengul românesc“, cătina poate înlocui deseori medicamentele. În caz de arsuri, eczeme şi psoriazis poţi apela la uleiul de cătină. Datorită conţinutului de vitamine A, B1, B2, C, E, K, protejează pielea de radiaţiile ultraviolete, o hrăneşte şi o revitalizează. Este suficient să aplici uleiul pe zona afectată de 2-3 ori pe zi, acesta fiind unul dintre cele mai bune tratamente pentru psoriazis.

Aloe vera. Terapia cu aloe vera este recomandată într-o varietate de afecţiuni: astm, alergie, artroze, cefalee, cistite, crampe musculare, hepatită şi pancreatită, piele uscată, varice, vergeturi, depresii, Zona Zoster, alcoolism, scleroză, angină, afecţiuni dentare. Loţiunea este foarte utilă în eczemă, fiind considerată unul dintre cele mai bune tratamente pentru psoriazis.

Secara. Tinctura extrasă din secară are efecte remarcabile în afecţiuni ale ficatului, dar şi în psoriazis şi gută. Se recomandă câte 10 picături de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale. Considerat unul dintre cele mai bune tratamente pentru psoriazis, el trebuie urmat cel puţin două luni.

Levănţica este folosită în multe produse de îngrijire corporală. Uleiul de lavandă are proprietăţi antiseptice, antibacteriene, antifungice şi antiinflamatorii, poate fi folosit pentru tăieturi minore, zgârieturi ale pielii, răni, muşcături şi înţepături de insecte, leziuni ale pielii, arsuri, băşici, eczeme şi acnee. Acesta este unul dintre cele mai bune tratamente pentru psoriazis.

Oregano. Uleiul de oregano este cu adevărat miraculos. În caz de înţepături, infecţii, acnee, psoriazis, negi, iritaţii ale pielii, micoze, se aplică câteva picături de ulei de oregano pe zona afectată şi se freacă bine până se absoarbe în piele. Fiind unul dintre cele mai bune tratamente pentru psoriazis, uleiul de foloseşte şi pentru păr, în caz de scalp infectat cu o ciupercă, în caz de mătreaţă și de iritaţii ale scalpului. Se adaugă câteva picături în şampon, înainte de spălare. Se lasă şamponul astfel preparat câteva minute pe păr, apoi se clăteşte.

sursa: click.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai bune tratamente pentru psoriazis  afectiune cutanata  remedii naturiste  tratament pentru eczema