Cele mai bune minerale pentru femei

Posted by Alin Marinescu on Thursday, August 25, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cereale fortificate

Mineralele sunt elemente nutritive necesare organismului pentru a functiona corespunzator si pentru a se mentine puternic. Un numar mare de persoane considera ca vitaminele si mineralele sunt unul si acelasi lucru; insa nu este asa. Mineralele, ca si vitaminele, sunt nutrienti importanti care se gasesc in produsele alimentare; principala diferenta consta in faptul ca vitaminele sunt substante organice (contin elementul carbon) si mineralele sunt substante anorganice. 

De obicei, mineralele necesare organismului sunt furnizate dintr-un regim alimentar variat format din fructe, legume si oleaginoase. Iata care sunt cele de care conteaza foarte mult sanatatea femeii:

1. Fier

Fierul transporta oxigenul prin organism. Fara acest mineral, e posibil sa te simti obosita si sa ai dificultati in a te concentra. Exista chiar studii care sugereaza ca fierul se afla printre cele mai bune minerale pentru femei si pentru ca poate preveni depresia postpartum si le poate ajuta pe proaspetele mame sa creeze mai usor o legatura cu bebelusii.

Ce sa mananci: stridii si cereale fortificate cu fier.

2. Potasiu

Potasiul regleaza tensiunea prin faptul ca echilibreaza nivelul de sodiu din sange. Se gaseste cel mai usor in fructe si legume.

Ce sa mananci: banana, cartofi copti, stafide, rosii si anghinare.

3. Calciu

Calciul contribuie la anatatea oaselor, dar ajuta si la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual.

Ce sa mananci: lapte, spanac, fasole boabe.

4. Magneziu

Unul dintre cele mai bune minerale pentru femei este magneziul, care creeaza peste 300 de reactii chimice in organism. Magneziul furnizeaza energie si ajuta celulele din organism sa comunice eficient unele cu altele, pentru o buna functionare. De asemenea, magneziul regleaza tensiunea arteriala, intareste oasele si previne rezistenta la insulina si migrenele.

Ce sa mananci: tarate de cereale, orez brun, sfecla si melasa.

5. Zinc

Zincul iti mentine puternic sistemul imunitar, lupta cu infectiile si ajuta la vindecarea ranilor. E pe lista cu cele mai bune minerale pentru femei si pentru ca te poate ajuta sa ai o sarcina mai usoara, pentru ca bebelusul consuma mult din zincul aflat in organismul mamei.

Ce sa mananci: stridii, crabi si raci.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai bune minerale pentru femei