Cele mai bune ceaiuri pentru digestie sanatoasa

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, November 15, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru digestie sanatoasa

Nimic nu se compara cu o cana de ceai dupa o zi obositoare. Ceaiul este bautura favorita pentru foarte multe persoane din motive extrem de diverse. Ceaiul te poate mentine la fel de alert ca si cafeau si are in plus multiple beneficii pentru sanatate. Infuziile din plante sunt cunoscute ca fiind foarte eficiente in tratarea problemelor digestive precum indigestia, gazele intestinale, durerile stomacale.

Chai – un tip de ceai indian compus din ceai negru sau verde, indulcitor, lapte si sapte tipuri de condimente:piper negru, chimen, scortisoara, cardamon, ghimbir, cuisoare, anason. Potrivit ultimului studiu in materie, chimenul, ghimbirul si anasonul calmeaza problemele stomacale, astfel ca infuzia din acest ceai este cea mai buna combinatie pentru astfel de neplaceri.

Infuzia de menta combate greata, indigestia si senzatia de greutate in stomac. Menta relaxeaza muschii stomacului si este foarte eficienta in diminuarea simptomelor de intestin iritabil. Un studiu recent facut pe pacienti cu sindromul colonului iritabil a aratat ca un consum regulat de ceai de menta a dus la diminuarea simptomelor si durerilor abdominale.

Ceaiul verde este plin de antioxidanti, printre care si catechina care distruge bacteria care provoaca ulcerul – H pylori . Studiile au confirmat ca substantele din ceaiul verde ucide H pylori in doar cateva minute, dar nu si bacteriile bune din intestine, fiind o solutie eficienta in pastrarea sanatatii sistemului digestiv.

Infuzia de musetel  are efect calmant, este eficienta atat in combaterea insomniei, cat si a problemelor digestive dupa mese copioase. Totodata, ajuta la combaterea virozelor, tusei si bronsitelor.

Daca va simtiti balonati, constipati sau aveti stomacul iritat, ceaiul de chimen dulce rezolva problema. Uleiul esential obtinut din chimen are o concentratie mare de estrogeni care relaxeaza muschii stomacului, reduce spasmele, crampele si  sughitul si calmeaza intestinele. Este, totodata, eficient in reducerea aciditatii gastrointestinale, ajutand la eliminarea bacteriilor nocive si a viermilor intestinali. Foarte bun este si in combaterea senzatiei de voma si a colicilor abdominale. 

Durerile de burta si senzatia de rau pot fi indepartate cu ajutorul ceaiului de ghimbir. Acest tip de ceai ajuta digestia, iar continutul mare in vitamina B6 imbunatateste metabolismul. Infuzia de ghimbir este o buna optiune si in combaterea flatulentei si a crampelor. Este un laxativ de putere medie si are proprietati antispastice.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai bune ceaiuri pentru digestie sanatoasa