Cele mai bune ceaiuri care iti curata sangele de toxine

Posted by Alin Marinescu on Thursday, October 8, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Astfel, sedentarismul, kilogramele in plus, fumatul, stresul, un nivel marit al colesterolului, hipertensiunea arteriala sunt doar cativa factori care influenteaza infundarea arterelor. De aceea, trebuie sa ai mare grija la ceea ce mananci si la ceea ce bei.

Desi exista medicamente care scad colesterolul, pe langa acestea, poti apela la ceaiuri si sucuri care contribuie la indepartarea placii si scaderea trigliceridelor. Iata cateva exemple!

Ceai de paducel

Consumul de paducel contribuie la mentinerea sanatatii aparatului cardiovascular, avand actiune cardiotonica, regleaza ritmul cardiac, normalizeaza valorile tensiunii arteriale si pe cele ale colesterolului sangvin, potrivit clicksanatate.ro. De asemenea, paducelul favorizeaza circulatia sangelui la nivel central si periferic, prevenind aparitia aterosclerozei si a accidentelor vasculare cerebrale.

Paducelul este cunoscut si pentru proprietatile sale calmante, de linistire si de prevenire a episoadelor depresive, motiv pentru care se recomanda consumul constant de ceai preparat din aceasta planta. De asemenea, paducelul este un bun remediu natural pentru insomnii.

Ceai de musetel

Musetelul este una dintre cele mai populare plante atunci cand vine vorba de tratarea diverselor afectiuni, avand in primul rand proprietati digestive si de calmare. Totusi, planta are si rol dilatator si antiinflamator, astfel ca influenteaza pozitiv sanatatea venelor si arterelor, facilitand circulatia sangvina.

Telina

Telina este bogata in vitaminele A, C si E si minerale precum zinc, seleniu, componente care contribuie la mentinerea sanatatii arteriale. În plus, telina contine ftalida, un compus care relaxeaza muschii din jurul inimii si stimuleaza dilatarea vaselor de sange.

Telina este, de asemenea, si un aliment purificator, intrucat incurajeaza eliminarea toxinelor si a surplusului de lichide, avand si proprietati laxative.

Pere

Acest fruct revigorant regleaza tensiunea arteriala si are efecte vasodilatatoare datorita continutului sau bogat in potasiu, un mineral care previne si formarea cheagurilor de sange.

Pentru ca perele sunt bogate in apa, acestea sunt o optiune excelenta pentru a le consuma sub forma de suc. Daca perele sunt organice, consuma-le cu tot cu coaja.

Ananas

Ananasul proaspat este recomandat spre consum dupa mesele copioase, bogate in carne, deoarece deblocheaza conglomeratele alimentare din stomac si inlatura durerile digestive. La fel ca perele, ananasul este bogat in potasiu si mentine stabila tensiunea arteriala.

Bromelina din ananas are efect antiinflamator, fapt care impiedica formarea cheagurilor de sange responsabile de tromboze si acccidente vasculare cerebrale, deci scade riscul de boli cardiovasculare.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: sedentarismul  fumatul  telina  pere  ananas  stiri din sanatate