Cele mai bune ceaiuri antidiareice

Posted by admin. on Thursday, September 24, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Dr. farmacist Ovidiu Bojor îți recomandă ceaiuri antidiareice care să te ajute urgent să scapi de probleme. Totuși, dacă starea de sănătate se înrăutățește în loc să se amelioreze și apare și febră, ar fi bine să apelezi la un medic.

Antidiareice eficiente

Pe lângă binecunoscutul cei de mentă, mai poți folosi ceai din frunze de frăguțe care este un bun antidiareic și are și un gust foarte bun. Se infuzează timp de 20 de minute o linguriță la o cană cu apă și se pot bea trei căni pe zi. ”Coada-racului (Potentilla anserina) acționează și ea ca astringent și se recomandă în enterocolite și diaree esteivală”, spune farmacistul. ”Din părțile aeriene ale plantei se prepară o infuzie dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Nu se îndulcește”.

Moșmonul, efecte bune în enterite

”Un adult sănătos, care desfășoară o activitate moderată în climă temperată, are nevoie de un litru și jumătate până la doi litri de lichid pe zi. Nevoile de apă cresc cu 500 de ml în caz de transpirație cauzată de clima caldă sau de activitatea intensă. În caz de febră, vomismente sau diaree, necesarul poate crește și cu 1500 ml/zi. Pentru diaree, pe lângă binecunoscutul ceai de mentă, mai poți folosi moșmon (Mespilus Germanica). Nu mai este cultivat pe scară largă, așa cum era în trecut, dar crește apontan în variate locuri din țara noastră, în zona de deal și câmpie. Mai este cultivat ca pom fructifer în județul Tulcea. Fructul de moșmon este puternic astringent, antidiareic, cu efecte chiar în diareea dizenterica și enteritele rebele, având dublu efect: stagnarea scaunelor diareice și fortificarea mucoasei intestinale. Pentru regularizarea tranzitului intestinal se folosește siropul din fructe de moșmon preparat după cum urmează: se fierbe un kilogram de fructe cu 800 g de zahăr și 500 ml de apă timp de o oră la foc mic, amestecând ca să nu se lipească. Se bea câte 100 ml dimineața, eventual amestecat cu apă. Bineînțeles, siropul este interzis în diabet.”

sursa: libertateapentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: farmacist ovidiu bujor  remedii naturiste  remedii antidiareice  ceai frunze fragute