Cele mai bune alimente pentru ficat recomandate de Dr. Oz

Posted by Alin Marinescu on Thursday, November 3, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Cele mai bune alimente pentru ficat recomandate de Dr. Oz

Nu este nevoie sa consumi o cantitate exagerata de alcool ca sa ai anumite probleme cu ficatul. Potrivit celebrului Dr. Oz, zaharul, amidonul si carbohidratii rafinati se numara printre cele mai pacatoase alimente care pot sa afecteze functiile ficatului. Ca sa contracarezi aceste efecte, specialistul recomanda sa reduci consumul acestor alimente si in schimb sa te asiguri ca ai inclus in meniul tau cele mai bune alimente pentru ficat:

1. Legumele cu frunze verzi

Potrivit specialistului un prim pas pe care trebuie sa-l faci pentru a avea grija de sanatatea ficatului tau este acela de a elimina din dieta ta siropul de porumb pe care il gasim in majoritatea dulciurilor din comert. Pe langa acest pas important trebuie sa te asiguri ca incluzi in alimentatia ta varza kale, spanacul, broccoli, varza alba si rosie, varza de Bruxelles, rucola si ridichile. Aceste alimente cresc cantitatea de glucozinolati, substante care au un rol detoxifiant si vindecator asupra ficatului. Consuma zilnic unele dintre aceste alimente!

2. Usutoriul si ceapa

Sunt doua ingrediente care nu trebuie sa-ti lipseasca din meniu, chiar daca le consumi in cantitati mici. Ele contin anumite substante care ajuta la detoxifierea ficatului. Include macar cateva feliute de ceapa la salatele pe care le consumi zilnic. Pe langa beneficiile pe care le aduc pentru ficat, aceste doua ingrediente s-au dovedit a avea si proprietati anticancerigene. Nu trebuie sa le consumi in cantitati mari pentru a beneficia de efectele lor protectoare, ci sa te asiguri ca le folosesti in salatele si mancarurile pe care le faci, de preferat in stare cruda.

3. Turmericul

Curcuma din continutul acestui aliment-minune are proprietati antiinflamatoare, antioxidante, efecte deosebit de importante pentru sanatatea ficatului. Datorita acestor beneficii, turmericul este considerat unul dintre alimentele cu rol vindecator asupra ficatului. Foloseste pulberea de turmeric in ceaiuri, dressing-uri pentru salate, in smoothie-uri, tocanite si ciorbe.

4. Grasimile sanatoase

Grasimile sanatoase sunt importante pentru sanatate, de aceea nu este deloc recomandat sa ai o dieta saraca in grasimi bune. Ele au un efect antiinflamator in corp si ajuta la regenerarea ficatului. Specialistul recomanda sa consumi zilnic cel putin doua portii mici de alimente bogate in grasimi bune, cum ar fi: nucile, semintele crude, avocado, uleiul de masline, somonul, sardinele si macroul.

5. Ceaiul de armurariu

Il gasesti in magazine si plafar, fiind recunoscut pentru beneficiile pe care la are asupra ficatului. Este unul dintre cele mai bune hepatoprotectoare, deoarece contine silimarina, o substanta care protejeaza ficatul, impiedica depunerea grasimilor in ficat si ajuta la eliminarea substantelor toxice din organism (din alcool, tutun, alimentatia nesanatoasa). De asemenea, cercetarile arata ca silimarina este foarte utila persoanelor care au probeleme cu colesterolul, reducand nivelul acestuia si al trigliceridelor. Alt ceai indicat pentru bolile de ficat este cel de papadie.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai bune alimente pentru ficat recomandate de dr. oz