Cele mai bune alimente pentru articulatii

Posted by Alin Marinescu on Monday, December 7, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Imagini pentru Cele mai bune alimente pentru articulatii

Punand in farfurie cele mai bune alimente pentru articulatii, aveti posibilitatea de a preveni deteriorarea cartilajului articular si de a va proteja incheieturile prin reducerea inflamatiei si durerii.

Cele mai bune alimente pentru articulatii: alimente bogate in sulf
Usturoiul, ceapa, ouale, conopida si sparanghelul sunt unele dintre cele mai bogate in sulf, un mineral utilizat de organism la refacerea tesutului osos, cartilajului si tesutului conjunctiv. Sulful faciliteaza de asemenea absobtia calciului, ceea ce este excelent intrucat calciul este esential pentru sanatatea aparatului osteo-articular, noteaza adevarul.ro.

Cele mai bune alimente pentru articulatii: peste gras
Potrivit Fundatiei Americane a Artritei, pe lista cu cele mai bune alimente pentru articulatii sunt obligatorii: somonul, heringul, tonul, macroul si alte sortimente de peste gras, care actioneaza asemenea unor medicamente antiinflamatoare. Explicatia: pestele provenind din ape reci contine foarte multi acizi omega 3, care reduc inflamatia si durerile articulare. In acest scop, medicii recomanda sa mancam peste cel putin de doua ori pe saptamana.

Cele mai bune alimente pentru articulatii: fructe si legume
Peste jumatate din cantitatea de alimente consumate zilnic trebuie sa fie alcatuita din legume si fructe, pe cat posibil proaspete, neprelucrate termic. Aceste alimente pline de vitamine si minerale asigura un aport crescut de fibre, care reprezinta un mijloc natural de control al greutatii corporale. Puneti pe masa legume verzi (spanac, brocoli) si legume portocalii (morcovi, cartofi dulci, dovleac), iar in ceea ce priveste fructele alegeti-le cat mai colorate, bogate in antioxidanti care previn imbatranirea articulatiilor.

Cele mai bune alimente pentru articulatii: nuci si seminte
Daca aveti pofta de rontait, alegeti nuci, migdale, fistic, seminte, fiindca sunt unele dintre cele mai bune alimente pentru articulatii. Aceste gustari delicioase abunda in grasimi mononesaturate, care combat inflamatia.

Cele mai bune alimente pentru articulatii: turmeric Obisnuiti-va sa folositi turmericul la condimentarea mancarurilor. Un praf de curry, condimentul asiatic pe baza de turmeric, adaugat la salate, piept de pui, peste va ajuta sa dati savoare deosebita preparatelor, dar si sa alungati durerile articulare. Totul se datoreaza curcuminei, pigmentul galben din turmeric, dotat cu proprietati antiinflamatoare si antioxidante.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente  articulatii  stiri din sanatate