Cele mai bune alimente care previn depunerile de grasime pe vasele de sange

Posted by Alin Marinescu on Thursday, March 23, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Sparanghel

Atunci cand consumam alimente bogate in grasimi saturate si trans nivelurile colesterolului „rau“ – LDL – cresc in organism. Cele mai bune alimente care previn depunerile de grasime pe vasele de sange sunt urmatoarele:

Sparanghel. Este bogat in fibre, vitamine si minerale. Poate ajuta la reducerea tensiunii, iar vitaminele C, E, K, B1 si B2 pe care le contine sunt extrem de utile in mentinerea sanatatii arterelor. Se recomanda socnumul proaspat sau gatit la aburi. 

Avocado. Este bogat in grasimi sanatoase si benefic pentru sanatate. Incercati sa-l adaugati in salate, sanviciuri sau smoothie. Are un gust bun si este bogat in fibre, vitamine, antioxidanti, vitamine si grasimi bune. Poate reduce nivelul colesterolului si il poate creste pe cel „bun“ – HDL – din sange. Acest colesterol „bun“ are proprietatea de a curata arterele si de a indeparta placile depuse. 

Broccoli. Bogat in vitamina K este o leguma ideala pentru pastrarea sanatatii arterelor. Are, de asemenea, vitamine si minerale si consumul descreste nivelul LDL-ului. Fibrele din broccoli pot reduce tensiunea arteriala. Toti acesti factori previn aparitia ateroamelor si a altor boli cardiovasculare. 

Merisoare. Aceste fructe micute sunt bogate in antioxidanti. Antioxidantii cresc nivelul HDL-ului in sange. Introducerea lor in dieta reduce riscul de ateroscleroza si de alte boli.

Pestele precum tonul, somonul, sardinele, este bogat in grasimi sanatoase care reduc inflamatia si depunerea placilor pe peretii vaselor de sange. Se recomanda consumul  a doua portii de peste pe saptamana pentru mentinerea nivelului normal al colesterolului si a unei inimi sanatoase. 

Nucile. Sunt o gustare sanatoasa, bogata in vitamina E si grasimi mononesaturate. Migdalele sunt benefice pentru o inima sanatoasa, nucile si semintele de in sunt, de asemenea, alegeri bune pentru reducerea inflamatiei si a placilor de pe artere.  

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai bune alimente care previn depunerile de grasime pe vasele de sange