Cele mai bune 6 alimente pentru diabet

Posted by admin. on Tuesday, January 13, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Controlul glicemiei reprezintă una dintre cele mai mari probleme ale bolnavilor de diabet. Este extrem de important ca regimul să fie păstrat cu strictețe, astfel încât diabeticul să primească zilnic sursa de energie și vitamine. Vă prezentăm 6 alimente bune pentru diabet ce nu ar trebui să lipsească din meniul de zi cu zi.

Somon

Acest aliment bun pentru diabet  se află pe primul loc în topul recomandărilor oferite de nutriționiști în ceea ce privește consumul de pește. Bogat în acizi grași Omega-3, reduce riscul bolilor de inimă, inflamările și asigură o mai bună rezistență a insulinei.
Recomandare:  consumați somon de cel puțin două ori pe săptămână.Îl puteți pregăti ca atare sau adăuga în salate și omlete.

Nuci

O singură nucă conține aproape 2 grame de fibre. Atenție însă dacă țineți dietă: aceeași nucă „vine la pachet” cu 185 de calorii.
Recomandare: pot fi consumate ca atare sau în salate.

Linte

Bogată în minerale și vitamine, ideală pentru persoanele vegetariene
Recomandare: Puteți întrebuința lintea în supe și paste precum și  în garnituri pentru diverse feluri de mâncare.

Ton

Un alt pește hrănitor, tonul conține numai puțin decât 1300 de  mg de acizi grași Omega-3 și o cantitate mare de vitamina D. Nu se recomandă consumarea în doze mari, datorită cantității de mercur prezente în acest aliment, putând apărea probleme neurologice.
Recomandare: Ideal pentru salate si sandvișuri.

Lactate

Conțin cea mai mare sursă de calciu și vitamina D. Un studiu arată că riscul apariției diabetului scade cu până la 33%, datorită consumului de lactate.
Recomandare: Beți un pahar de lapte zilnic-vă va asigura aportul de energie și vitamine necesar întregii zile. De asemenea, iaurturile pot constitui o gustare rapidă și sănătoasă.

Orz

Bogat în fibre solubile, numite beta-glucan, orzul poate scădea colesterolul cu pana la 8%.De asemenea, echilibrează nivelul zahărului în sânge, ceea ce-l introduce pe lista alimentelor bune pentru diabet.
Recomandare: Ideal pentru supe și pilafuri.

sursa: clickpoftabuna.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: dieta  nutritie  alimente diabet  control glicemie