Cele mai bune 5 tipuri de miscare care te scapa de celulita

Posted by Alin Marinescu on Saturday, July 30, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru celulita

Pentru unele femei, celulita este cel mai mare inamic. Dieta este importanta in combaterea aspectului de "coaja de portocala", dar nu de ajuns. Ca sa invingeti celulita, alimentatia sanatoasa trebuie combinata cu miscarea. Iata cele mai eficiente tipuri de miscare care combat celulita, kilogramele in plus si definesc musculatura. 

1. Alergarea
Alergarea da cele mai bune si mai rapide rezultate in problema celulitei si ti-o recomand ca prima optiune si pentru efectele sale asupra sanatatii, starii de bine si greutatii corporale. in plus, nu ai nevoie decat o pereche de incaltari sport si o tinuta comoda.

Poti alerga oriunde: pe strada, in parc, pe stadion sau pe o banda de alergare, acasa sau la sala. Iar 30 de minute pe zi sunt de ajuns. Poti opta pentru alergare continua in ritm propriu sau, pentru rezultate mai rapide, pentru sprint: cate 30 de secunde la cea mai mare viteza alternate cu cate 1 minut de pauza.

2. Urcatul scarilor
Urcatul scarilor inseamna sa lupti cu celulita chiar de acasa sau de la birou. La fiecare doua ore, fa o pauza, coboara la parter si urca in ritm sustinut cat de multe etaje poti, timp de 10-15 minute. Poti incepe in ritm mai lent cu 3-4 etaje, ca apoi sa maresti cate putin „doza" si ritmul. Nu uita ca statul pe scaun ore in sir favorizeaza aparitia celulitei!

3. Genuflexiunile
Genuflexiunile si fandarile sunt exercitii simple pe care le stii din copilarie, care pun in miscare grupe mari de muschi. Consuma multe calorii si sunt ideale pentru tonifierea zonelor de interes. Dupa ce te-ai incalzit, executa cel putin 4 serii de genuflexiuni a cate 15-20 repetari.

Dupa genuflexiuni, fandarile sunt un alt exercitiu foarte simplu pe care il poti face oriunde. Stai cu picioarele departate, astfel incat talpile sa fie in dreptul soldurilor. indoaie usor genunchii pana cand soldurile ajung la nivelul genunchilor, ca si cum ai vrea sa te asezi pe un scaun imaginar. Ramai cat mai mult in aceasta pozitie, apoi repeta miscarea de 10-15 ori.

4. Exercitii la perete
Exercitiile la perete sunt speciale pentru interior, fie la sala, fie acasa, ca alternativa la vremea urata. Stai cu spatele lipit de perete, cu palmele sprijinite de acesta si cu picioarele departate. indoaie genunchii in unghi drept prin coborarea trunchiul ca si cum te-ai aseza pe scaun. Din aceasta pozitie, indreapta piciorul drept, intinzand si laba piciorului. Pastreaza timp de 5 secunde pozitia, apoi coboara piciorul in pozitia indoit. Repeta miscarea de cel putin 10 ori pentru fiecare picior. Miscarea este si o forma de control al apetitului si al poftelor.

Genuflexiunea la perete este un exercitiu excelent pentru topirea celulitei de pe coapse, fese si picioare. Seamana cu cea clasica, doar ca se executa cu genunchii departati si cu spatele lipit de perete. Coboara incet flexand genunchii, alunecand pe spatele lipit de perete. Mentine pozitia timp de 5 secunde, apoi urca impingand peretele cu spatele, in ritm la fel de lent. Repeta miscarea de cel putin 8 ori.

5. Exercitii cu scaunul
a. Pentru partea interioara a coapselor 
Asaza-te pe scaun, indoaie genunchii la 90 de grade cu picioarele fixate bine pe podea. Pune o perna intre coapse, strange-o cat poti de tare si mentine pozitia incordata timp de 1 minut. Repeta de 8 ori, apoi treci la urmatorul.

b. Pentru coapse si fesieri
Asaza-te pe scaun, indoaie genunchii la 90 de grade cu picioarele fixe pe podea, la fel ca la exercitiul anterior. Pune-ti palmele pe genunchi si indeparteaza-i incet, in timp ce aplici presiune cu mainile ca sa-i mentii apropiati. Repeta exercitiul de 8 ori.

c. Pentru partea frontala a coapselor
Asaza-te pe scaun in aceeasi pozitie ca la cele anterioare. Pune-ti mainile pe lateralele scaunelor. Ridica piciorul stang si fa cu el o extensie laterala si mentine pozitia 30 de secunde, apoi lasa piciorul jos si repeta miscarea de 6-8 ori. Executa aceeasi miscare si pentru piciorul drept.

Genuflexiunile, fandarile si exercitiile la perete se combina ideal intr-o singura sesiune de miscare, care poate fi incheiata cu exercitiile cu scaunul. Cazurile rare de celulita de pe brate, biceps si triceps pot fi ameliorate prin diverse ridicari cu greutati mici sau gantere din ce in ce mai grele, a caror complexitate si diversitate se cresc treptat.

Orice tip de miscare ai alege, fa-o zilnic cel putin 30 de minute si nu uita ca celulita scade odata cu greutatea. 

sursa: totul despre slabit

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai bune 5 tipuri de miscare care te scapa de celulita