Cele mai întâlnite alergii toamna

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 23, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Multe persoane se confruntă cu alergiile de toamnă și cu simptomele caracteristice acesteia, fără ca măcar să cunoască motivul care le-a declanșat. Strănutul frecvent, senzația  de arsură la nivelul ochilor și mâncărimea pielii sunt câțiva factori care pot indica prezența unei alergii.

Alergia la mucegai

Cei mai întâlniți alergeni toamna sunt sporii de mucegai. Aceștia se dezvoltă în locurile întunecate, pe frunzele umede și la nivelul solului, care este aproape în permanență ud toamna.

Aceștia se dezvoltă și în interiorul locuințelor, în special în casele neaerisite sau în pivnițe. Sporii de mucegai se împrăștie și circulă prin aer, rezistând la prima brumă și se împrăștie în atmosferă, fiind inhalați iar când vremea începe să se încălzească.

Alergia la acarieni

Acarienii sunt păianjeni minusculi, de dimensiuni microscopice, care se hrănesc cu praf, piele și sebum și care circulă cu ușurință prin aer, ajungând în contact direct cu ochii și nasul.

Locurile lor preferate de dezvoltare sunt: pernele, covoarele, așternuturile, saltelele, jucăriile copiilor și coluțurile încăperilor. Dacă te confrunți cu dureri în gât, ochi roșii, strănut, senzație de sufocare, iritații ale pielii sau febră, acestea sunt simptomele alergiei la acarieni.

Alergia la polen

Polenul este considerat un antigen care afectează organismul. Sistemul imunitar încearcă să îl înlăture, în timp ce anticorpii luptă, declanșând astfel o reacție puternică împotriva polenului.

În lunile septembrie-octombrie, pacienții cu sensibilitate la polenul de ambrozie prezintă simptome severe de alergie, aceasta fiind considerată cea mai întâlnită în rândul populației deoarece planta produce mai mult de un bilion de boabe de polen.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai întâlnite alergii toamna