Cele ma nesanatoase alimente pentru organism

Posted by admin. on Friday, February 6, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Pe cat sunt de gustoase, pe atat sunt de nesanatoase unele alimente. Cele mai multe abunda in aditivi si zaharuri rafinate, asadar este bine sa stii care sunt cele mai nesanatoase alimente!

Cartofii prajiti

Pe langa faptul ca au un continut ridicat de grasimi trans, care-ti ridica nivelul colestetolului, cartofii prajiti au in compozitia lor acrilamida, o substanta cu potential cancerigen. Aceasta apare atunci cand cartofii intra in contact cu uleiul incins. Mai mult, cele mai multe dintre uleiuri devin rancede in contactul cu oxigenul, ceea ce provoaca inflamatii in organsim. Cercetatorii au descoperit ca inflamatiile sunt un factor declansator al unor afectiuni precum bolile de inima, cancerul si artrita, potrivit clickpentrufemei.ro.

Baconul

Pe cat este de bun la micul dejun alaturi de o omleta, pe atat de daunator este pentruorgansim. Potrivit cercetatorilor, consumul zilnic de bacon sau de alt tip de carne procesata creste cu 42% riscul de infarct si cu 19% riscul de diabet. Un studiu realizat de Universitatea Columbia a relevat ca cei care mancau bacon de 14 ori pe luna aveau deficienta pulmonara.

Gogosile

Probabil ca te intrebi ce rau iti pot face pufoasele gogosi. Ei bine, ele contin intre 35 si 40% grasimi trans, cele mai nocive grasimi. O gogoasa contine aproximativ 300 de calorii, deci aportul de zahar este destul de ridicat.

Bauturile carbogazoase

O cana de bautura carbogazoasa contine aproximativ 10 linguri de zahar, 150 de calorii, intre 30 si 55 mg cofeina si foarte multi coloranti artificiali. De asemenea, acest tip de bauturi sunt extrem de acidulate, fiind nevoie de aproximativ 30 de pahare cu apa pentru a neutraliza acidul. Aceasta cantitate mare de acid poate fi daunatoare pentru rinichi, fiind destul de greu de filtrat. Mai mult, oasele au nevoie de minerale pentru a fi sanatoase si rezistente, dar pentru a echlibra nivelul de acid, organismul va folosi calciul din organsim, ceea ce poate duce la slabirea sistemului osos.

Pizza

In aceasta categorie intra mai ales pizza congelata. Pentru a fi mereu proaspata ea este imbogatita cu o cantitate mare de conservanti. Este fabricata din faina alba, rafinata, care are aceeasi actiune ca cea a zaharului, provocand crestere in greutate.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: gustoase  nesanatoase  alimente  aditivi  zaharuri  cartofii prajiti  pizza