Cele 4 mici schimbari care te vor ajuta sa duci o viata mai sanatoasa

Posted by Alin Marinescu on Sunday, August 26, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cu totii aspiram la un stil de viata cat mai sanatos iar cu toate astea facem excese si nu tinem cont de micile trucuri care ne favorizeaza bunastarea. Majoritatea traim intr-un mediu haotic, muncim de dimineata pana seara si intram intr-o rutina care uneori favorizeaza un stil de viata nesanatos. Cert este ca nu exista o reteta magica, insa un cunoscut doctor si scriitor britanic, Rangan Chatterjee, propune ideea de a face cateva schimbari care ne pot ajuta sa ne simtim mai bine atat fizic cat si psihic.
Potrivit lui Rangan acestea sunt atuurile pentru a ne imbunatati viata:

Intre cina si mic dejun ar trebui sa avem "fereastra" de 12 ore. Sunt foarte multe diete care sustin un stil de viata sanatos. Unele mai eficiente, altele mai putin. Daca sa-ti schimbi alimentatia sau sa renunti sa consumi anumite produse ti se pare ceva dificil, Rangan sustine ca intre ultima masa de seara si micul dejun ar trebui sa avem aproximativ 12 ore. De exemplu daca cinam la ora 19:00 este recomandat sa luam prima masa chiar de la 7 dimineata.
 
Importanta exercitiilor fizice si forta pe care o detine corpul tau. Pentru multi dintre noi este foarte dificil sa iti gasesti timp pentru a merge la sala sau pentru a face putina miscare. Celebrul doctor ne recomanda sa ne alegem un set de exercitii fizice pe care sa-l urmam macar de doua ori pe saptamana.Decat deloc, ar fi recomandat sa facem putin sport doua zile pe saptamana. Efectele vor fi uimitoare! 
 
Petrece mai mult timp la lumina zilei. Multi dintre noi ne concentram sa obtinem cele 7 ore de somn pe noapte care sunt recomandate, insa uitam ca mai sunt si alte aspecte care favorizeaza un stil de viata sanatos. Corpul nostru are nevoie atat de intuneric cat si de lumina zilei. Doctorul Chatterjee ne recomanda ca zilnic sa ne expunem la lumina chiar si pentru o perioada scurta de timp. Uneori avem tendinta de a rata lumina zilei, mai ales in perioada de iarna, atunci cand plecam dimineata pe intuneric de acasa, ne petrecem mare parte din zi la job si ne intoarcem acasa tot seara, pe intuneric. Specialistul spune ca 20 de minute pe zi sunt suficiente pentru a ne expune la razele solare si ca odata ce incepem sa tinem cont de acest aspect viata noastra se va imbunatati, iar noaptea ne vom odihni mult mai bine.
 
Petrece 15 minute pe zi cu tine insuti. Te trezesti si auzi alarma. Te hotarasti sa mai ramai putin in pat, apoi auzi din nou alarma. Iei telefonul in mana si incepi sa tastezi un mesaj. Ei bine, sunt persoane care traiesc in acest sistem alert toata ziua. Specialistul Rangan Chatterjee ne spune ca este extrem de important sa petrecem timp cu noi insine. Este recomandat ca un sfert de ora pe zi sa ne-o rezervam pentru a ne relaxa, a ne face ordine in ganduri si a ne lasa mintea libera, fara nici o grija. sursa: perfecte.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele 4 mici schimbari care te vor ajuta sa duci o viata mai sanatoasa