Cele 4 alimente care dau dependenta si e greu sa scapi de ele

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 14, 2016 Under: Stiri din Sanatate

Imagini pentru Cele 4 alimente care dau dependenta si e greu sa scapi de ele

Unele produse au intr-adevar capacitatea de a determina o puternica dependenta, iar celebrul Dr. Oz ne explica din ce motive ne este atat de greu sa rezistam in fata dulciurilor, a carnii sau a diverselor branzeturi care exista pe piata. Anumite substante din continutul acestor alimente au un efect extraordinar de puternic asupra creierului si te vor face mereu sa te intorci la ele pentru a le consuma.

Iata care sunt cele patru alimente care sunt recunoscute ca avand un efect adictiv foarte puternic asupra noastra:

1. Zaharul si, in special, atunci cand este combinat cu grasimi

Atunci cand zaharul iti atinge limba se declanseaza in creier eliberarea unor substante care confera o stare de bine, lucru pe care il simti de obicei dupa un antrenament intens. Tocmai din acest motiv, aceste substante te vor determina sa nu renunti la alimentul consumat si sa poftesti tot mai mult la el, avertizeaza Dr. Oz, potrivit eva.ro.
Dependenta va fi cu atat mai periculoasa cu cat zaharul se afla in combinatie cu grasimile, sustine Dr. Oz. Astfel ca, un fursec, un croissant, o bucata de prajitura/tort sau orice alte desert va genera o dependenta garantata si nu trebuie sa te surprinda absolut deloc faptul ca esti obsedata de dulciuri si ai nevoie de ele zilnic. Combinatia de zahar plus grasimi este una mult mai periculoasa si este recomandat sa te feresti pe cat posibil de ea, sustine specialistul.

2. Ciocolata

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Michigan arata ca ciocolata actioneaza asupra creierului precum heroina. Ei au facut un experiment utilizand medicamentul naloxon care se administreaza in urma unei supradoze de heroina. Ei au administrat acest medicament intravenos unui grup de persoane dependente de ciocolata si le-au adus apoi o tava plina cu ciocolata. Niciunul dintre participantii la studiu nu au simtit nevoia de a consuma ciocolata, acestia pierzandu-si brusc pofta de ciocolata pe care o aveau de regula. Tocmai acest lucru denota faptul ca ciocolata are un efect extraordinar de puternic asupra creierului si cauzeaza o dependenta foarte mare.

3. Carnea

Acelasi efect s-a constatat si in cazul marilor consumatori de carne. Un grup de cercetatori britanici au folosit aceeasi metoda precum expertii care au studiat efectul ciocolatei. Au ales un grup de persoane, iar dupa ce au fost tratati cu un medicament administrat in general in urma consumului de droguri se pare ca pofta de a consuma carne dispare, sustin specialistii.

4. Branza

Majoritatea persoanelor sunt dependente de branza si nu de putine ori le este foarte greu sa reziste in fata sortimentelor variate de branza care exista pe piata.
De aceea, riscul de a consuma branza in cantitati exagerate este unul foarte ridicat, avertizeaza Dr. Oz.
Proteina din lapte si branza se numeste caseina, iar aceasta se dezintegreaza in timpul digestiei si elibereaza o gama intreaga de opiacee, denumite casomorfine. De aceea, branza si laptele genereaza dependenta si activeaza aceleasi regiuni cerebrale care sunt afectate in urma consumului de droguri.
Astfel, cercetatorii americani au descoperit ca pizza este unul dintre preparatele alimentare care genereaza cea mai puternica dependenta, in mare parte datorita stratului generos de branza.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele 4 alimente care dau dependenta si e greu sa scapi de ele