Cele 2 alimente interzise fumatorilor

Posted by admin. on Saturday, August 22, 2015 Under: Stiri din Sanatate


Că fumatul dăunează grav sănătății știm cu toate și nici nu am avea cum să uităm vreo secundă acest lucru pentru că au grijă să ne-o amintească reclamele care rulează pe toate canalele media și sloganele de care ne lovim la orice pas.

Dar puține dintre noi știu faptul că efectul nociv al țigărilor este potențat de combinarea acestora cu două alimente aproape la fel de periculoase pentru sănătate: cafeaua și alcoolul. Află, așadar, în cele ce urmează care sunt motivele pentru care cafeaua și alcoolul sunt alimente interzise fumătorilor.

De ce nu trebuie să bei cafea atunci când fumezi

Dacă ești fumătoare, știi fără doar și poate că nimic nu merge mai bine cu țigara de dimineață decât o ceașcă de cafea aburindă. Și chiar dacă nu ai acest viciu, cu siguranță nu-ți este deloc străin acest obicei al fumătorilor.

Combinată cu țigara de dimineață, această licoare aromată contribuie la multiplicarea bacteriilor și înlesnește acumularea toxinelor în organism. Să nu mai amintim și faptul că majoritatea persoanelor care au acest viciu fumează prima țigară pe stomacul gol, obicei care are adesea drept consecințe grețuri, amețeli și pierderea poftei de mâncare.

Drept urmare, acestea vor sări peste micul dejun, comportament nesănătos care dăunează atât stomacului, cât și siluetei. Totodată, majoritatea fumătorilor au obiceiul de a fuma imediat ce se ridică de la masă. Conform unui studiu recent, o țigară fumată imediat după o masa copioasă echivalează cu… un pachet de țigări.

De ce alcoolul ar trebui să fie un aliment interzis fumătorilor

Atât alcoolul, cât și țigările conțin substanțe cancerigene. Combinate, ele acționează complementar, crescând riscul cancerului. Astfel, fumătorii care obișnuiesc să consume alcool sunt predispuși la apariția cancerului de gât, de sinusuri, bucal, faringian, esofagian și laringian. De asemenea, această combinație distruge celulele și accelerează acumularea toxinelor.

Conform unui studiu american de data recentă, 75% dintre tipurile de cancer enumerate mai sus se întâlnesc la fumătorii care consumă alcool. În plus, aceștia sunt de 38 de ori mai predispuși să dezvolte unul dintre aceste tipuri de cancer decât cei care nici nu fumează, nici nu consumă alcool.

Consecințele nefaste ale celor 2 alimente interzise fumătorilor asupra neuronilor

Combinarea țigărilor cu cafea sau alcool are urmări nedorite și asupra neuronilor, în sensul în care poate afecta grav memoria. De fapt, fiecare dintre acestea 3 dăunează memoriei. Imaginează-ți ce înseamnă să le combini.

Deși pare să inducă o stare de relaxare, nicotina conținută de țigări determină activarea hormonilor stresului, dopamina și adrenalina. La aceasta se adaugă și faptul că această substanță alterează calitatea somnului. Lipsit de nicotină în cele câteva ore de somn nocturn, organismul devine stresat. Pe cale de consecință, somnul nu poate fi odihnitor, fapt ce determină afectarea memoriei.

Consumul de alcool, fie că vorbim despre o cantitate mare ingerată pe termen scurt, fie despre o cantitate moderată ingerată pe o perioadă lungă de timp, determină distrugerea câtorva milioane de neuroni. În plus, consumul de alcool determină o absorbție nesatisfăcătoare a nutrimentelor, fapt care provoacă importante carențe în organism. Vitamina B1 are un rol primordial în procesul de memorare, deci consecința deficitului de vitamina B1 este slăbirea memoriei.

Cofeina, substanța activă a cafelei, determină activarea celor doi hormoni ai stresului. Or, stresul n-a fost niciodată un factor de concentrare, ci dimpotrivă. În plus, cafeaua are proprietăți diuretice favorizând deshidratarea, proces care împiedică buna funcționare a neuronilor.

Sfatul pe care l-am putea da fumătorilor ar fi acela de a fuma de preferință după micul-dejun și înaintea prânzului și cinei și, evident, de a nu combina țigările cu cele două alimente interzise fumătorilor. Doar așa s-ar putea diminua într-o oarecare măsură efectele nocive pe care fumatul le are asupra organismului.

sursa: avantaje.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente interzise fumatori  fumatori  alcool  cafea