Cel mai prescris medicament antidepresiv genereaza acte de violenta si suicid

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 31, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru medicament antidepresiv

Utilizarea Prozac, medicamentul antidepresiv cel mai des prescris în lume, pare sa aiba drept consecinta cresterea actelor violente si riscurile de suicid, citeaza British Medical Journal din documente confidentiale ale producatorului.

Ziarul medical precizeaza ca a transmis aceste documente agentiei americane a medicamentului /FDA/. Potrivit lor, fabricantul Prozac, Eli Lilly, era la curent înca din anii '80 cu efectele secundare îngrijoratoare ale acestui medicament.

Aceste documente - disparute de vreo zece ani - figureaza în prezent într-o reclamatie în justitie împotriva lui Eli Lilly, depusa în 1994 în numele victimelor unui masacru din SUA.

Joseph Wesbecker, care si-a ucis opt colegi la locul de munca înainte de a se sinucide în 1989, lua el însusi Prozac de o luna. Ely Lilly a castigat, înainte de a releva ca un acord secret fusese încheiat cu reclamantii în timpul procesului.

Potrivit unuia dintre documente, datate din noiembrie 1988, fluoxetina - numele generic al Prozac - declansase "perturbari ale comportamentului" în cursul testarilor clinice. Totusi, ea a fost prescrisa de atunci la peste 50 de milioane de persoane în lume, ca tratament.

În octombrie, FDA a ordonat ca toate antidepresivele sa poarte pe ambalaj avertismentul ca ele cresc riscul de comportament suicidiar la copii.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cel mai prescris medicament antidepresiv genereaza acte de violenta si suicid