Iata de ce te simti obosita desi dormi bine

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 30, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru femeie obosita

Cel mai frustrant lucru cand vine vorba despre starea de epuizare continua este sa nu stii de ce apare. Pentru ca dormi bine noaptea, chiar nu intelegi de ce esti mereu obosita. Faci tot ce trebuie, adica te odihnesti opt ore pe noapte, in camera este semi-intuneric, adormi citind carti in loc sa stai cu ochii in telefon. Si, totusi, nu te simti in plina forma. 

Daca nu dormeai suficient, ai fi stiut care este cauza si ai fi rezolvat usor problema. Asa, spun cei de la idiva.com, poate fi vorba si de alti factori, nu doar despre deprivarea de somn. Dieta, nivelul de hormoni, activitatea fizica sunt, la fel de bine, vinovati, si pot raspunde la intrebarea: de ce esti mereu obosita?

Bei prea multa cafea
Ne place cafeaua. Sursa excelenta de antioxidanti, cafeaua este ideala in diminetile fara energie. Problema apare cand este bauta in exces, pentru ca organismul incepe sa depinda de ea. De fapt, se spune ca atunci cand scazi cantitatea de cafea bauta te simti mai putin obosita dimineata. Cel mai bine, delecteaza-te cu o cescuta de cafea dimineata si mai bea una spre pranz. Trei cafele pe zi sunt prea multe!

Nivelul de hormoni e scapat de sub control
Dezechilibrele hormale sunt frecvente si greu de diagnosticat. Cu toate astea, oboseala permanenta poate fi un semn ca in corp sunt dezechilibre hormonale, carora e bine sa le acorzi atentie.

Nu te relaxezi
Fa mici schimbari in rutina zilnica, astfel incat sa iti rezervi cateva minute pentru relaxare. Mediteaza, asculta muzica preferata fara sa faci nimic, citeste cateva file dintr-o carte buna. Orice te relaxeaza face minuni pentru organism.

Nu-ti iei dozele zilnice de nutrienti recomandati
Oboseala este un alt mod prin care corpul iti spune ca are nevoie de ceva. De multe ori este vorba despre vitamine si minerale. Oamenii de stiinta cred ca exista o stransa legatura intre epuizarea continua si dieta slaba in nutrienti. Solutia in acest caz consta in evitarea alimentelor procesate, a dulciurilor si adoptarea unei diete echilibrate in grasimi, proteine si carbohidrati.

De ce esti mereu obosita? Nu bei cel putin 2l de apa
Epuizarea si durerile de cap apar cand nu te hidratezi suficient. Expertii in domeniu care au studiat impactul apei asupra organismului au descoperit ca hidratarea iti imbunatateste tonusul si puterea de concentrare.

Nu faci miscare
Sunt o multime de cercetari in acest sens, si mai toate sustin ca prin miscare iti cresti nivelul de energie in corp. Mai mult decat atat, un studiu a demonstrat ca bolnavii de cancer care au facut miscare in timpul terapiei s-au simtit mai bine.

sursa:andreearaicu.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: iata de ce te simti obosita desi dormi bine