Cel mai ieftin tratament împotriva căderii părului

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 10, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru tratament caderea parului

Cel mai ieftin tratament împotriva căderii părului nu costă mai mult de 8 lei. Și asta pentru că principalele ingrediente sunt pudra de amla, disponibilă în magazinele naturiste la prețuri cuprinse între 5 și 7 lei/100 g, și iaurtul, care nu costă mai mult de 1 leu.
Să aflăm, în rândurile următoare, care sunt beneficiile pudrei de amla și cum se folosește tratamentul împotriva căderii părului.

Beneficiile pudrei de amla

Amla este o specie de copac din familia Euforbiacee, care crește în India, Nepal sau Sri Lanka. Pulberea de amla are proprietăți astringente și purificatoare, fiind recomandată în tratamentele cosmetice pentru piele și păr.
Bogată în vitaminele A și C, amla, utilizată sub formă de pudră sau de ulei, previne căderea părului, îi favorizează creșterea, îl hrănește în profunzime – de la rădăcină până la vârf –, îi conferă volum și fortifică firul. Pudra de amla este o adevărată binecuvântare pentru părul deteriorat. Tratamentele pe baza acestei pulberi curăță scalpul în profunzime, calmează mâncărimile și stimulează foliculii piloși. În plus, intensifică culoarea părului și, combinat cu ceai negru sau cu cafea, acoperă firele albe.

Cum obții și cum aplici tratamentul împotriva căderii părului

Pentru prepararea acestui tratament împotriva căderii părului ai nevoie de 2 lingurițe de pudră de amla și de un borcan mic de iaurt (125 g). Amestecă treptat pulberea în iaurt până obții o pastă omogenă.
Aplică tratamentul pe părul ud și păstrează-l 30 de minute, după care clătește-te cu apă călduță. Repetă tratamentul de 2 ori pe săptămână, iar primele rezultate le vei putea observa după primele 4 aplicări.
Asociază acestui tratament și o alimentație bogată în vitamine și minerale, iar rezultatele își vor face apariția mult mai curând.

Sursa:   www.avantaje.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cel mai ieftin tratament împotriva căderii părului