Imagini pentru ceai de ghimbir

Cel mai eficient ceai de ghimbir este simplu de preparat și e cel mai bun tratament pentru răceală, dar și cea mai sigură modalitate de a ține la distanță bolile caracteristice sezonului rece. Conform ayurveda, vechiul sistem de medicină tradițională indiană, ghimbirul reprezintă un remediu universal. În medicina chineză, ghimbirul este de asemenea recomandat adesea, deoarece reface energia corpului. 
Rădăcina de ghimbir cu aromă intensă și picantă este folosită de mult timp în medicina orientală la prepararea ceaiului. Ceaiul de ghimbir prezintă nenumărate beneficii pentru sănătate, nu doar în prevenirea răcelii.

De ce este ceaiul de ghimbir atât de sănătos?

Conform cercetătorilor, uleiurile volatile și niște substanțe chimice numite compuși fenolici conferă ghimbirului rolul său atât de important pentru sănătate. În ceaiul de ghimbir se găsește o cantitate ridicată de vitamina C, dar și numeroase minerale, printre care calciu, zinc, fosfor și altele.

Care sunt beneficiile ceaiului de ghimbir?

Iată doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să bei ceai de ghimbir:

ajută corpul să absoarbă și să utilizeze mai eficient substanțele nutritive obținute din alimente
contribuie la calmarea durerilor de stomac
calmează simptomele sindromului de colon iritabil
conform a numeroase studii, poate combate cancerul
ajută la slăbit
contribuie la reglarea digestiei
stimulează producția sucurilor gastrice
echilibrează nivelul de glucoză din sânge
îmbunătățește circulația sângelui
reduce durerile articulare
reduce inflamațiile
previne și tratează răceala și gripa
ușurează respirația

Cum se prepară cel mai eficient ceai de ghimbir?

Ingrediente:

5 cm rădăcină de ghimbir
500-750 ml apă

Mod de preparare:

Curăță de coajă și toacă o bucată de 5 centimetri lungime de ghimbir în bucăți mari și pune-o la fiert împreună cu 500-750 ml apă. Atunci când apa începe să clocotească, lasă focul mic și ține în continuare pe foc timp de 15 minute. Strecoară lichidul și bea-l pe tot parcursul zilei.
Poți prepara o ceașcă de ceai de ghimbir și dând pe răzătoare o bucată de ghimbir, astfel încât să obții o linguriță cu vârf de ghimbir ras. Toarnă ghimbirul ras într-o ceașcă plină cu apă fierbinte și lasă la infuzat timp de 2 minute. Strecoară lichidul sau lasă ghimbirul să se așeze la fundul ceștii și consumă ceaiul în cantități mici pe toată durata zilei.

Sursa:   www.libertateapentrufemei.ro