Cel mai bun remediu pentru herpes

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, October 18, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru herpes

Ti s-a intamplat sa ai febra si basicute la buze sau în jurul gurii? Aceste simptome indica o infectie care este mult raspandita în lume si din pacate este si cu incidenta mare de amplificare. Cel mai important factor favorizant al infectiei este nerespectarea igienii. Daca îti închipui ca herpesul este doar o infectie a buzelor te înseli, este mult mai grav de atat, reprezinta o infectie virala (cu virusul HSV 1), deosebit de contagioasa, care poate da complicatii la persoanele ce au imunitatea scazuta.

Prin tratament corect infectia se poate ameliora, dar dupa un timp poate recidiva. Virusul HSV 1, la fel ca si virusul HSV 2, nu se poate elimina complet din organism, medicii spun ca va persista pe tot parcursul vietii în interiorul anumitor celule nervoase.

Factorii care pot duce la reactivarea virusului herpes aflat în stare latenta în organism sunt: oboseala, stresul, expunerea la frig, ciclul menstrual, surmenajul, starile febrile, anumite infectii si boli grave (ca de exemplu leucemia, cancerul, SIDA). Oamenii cred în leacuri babesti, ca acestea ar putea trata o astfel de infectie. Ei se trateaza acasa cu diferite preparate - lingura de lemn încinsa, pasta de dinti, ness, frunze de varza - însa rezultatele nu sunt multumitoare. Specialistii în domeniul medical nu recomanda astfel de leacuri, ei spun ca doar medicamentele pot combate simptomele acestei infectii virale.

In general basicutele de la buze sunt cu lichid, au forma unor vezicule destul de urate care se pot extinde si pe mucoasa cavitatii bucale sau în jurul buzelor, uneori apar si pe limba, faringe si gingii. Alte simptome frecvente în cazul infectiei cu herpesul HSV 1 sunt: febra, durerile si senzatia de usturime la înghitire.

Daca se aplica un tratament corespunzator veziculele se cicatrizeaza si dispar în 7-14 zile. Cel mai bun tratament contra herpesului HSV 1 la buze este cu acyclovir. În concluzie, daca ai simptomele unei asemenea infectii este bine sa mergi la farmacie si sa te tratezi prin auto-medicatie, pur si simplu cumperi un unguent cu acyclovir, citesti instructionile si aplici conform acestora, pe buze.

Alte aspecte importante pentru a scapa de starile neplacute cauzate de herpes:
- basicutele de pe buze trebuie lasate descoperite, nu se pune niciodata peste ele plasture simplu sau cu rivanol
- nu trebuie folosite leacuri babesti de niciun fel
- veziculele nu se trateaza cu iod, alcool sau rivanol
- nu se aplica pe leziunile de la buze alte antibiotice decat acyclovir, pentru ca nu sunt eficiente
- este foarte importanta pastrarea igienii mainilor
- pentru ameliorarea simptomelor care apar la gingii sau limba, deci în general în cavitatea bucala, se recomanda clatirea gurii cu ceai de musetel; acest - preparat naturist ajuta si la ameliorarea unor stari proaste ce apar în urma unor tratamente sau probleme stomatologice (extractii, abcese, infectii, inflamatii, etc).

Complicatiile herpesului:
Daca nu se aplica tratamentul cu acyclovir, herpesul se poate agrava si poate afecta chiar si ochii, atat de grav încat sa se ajunga chiar la pierderea vederii. Daca apar stari neplacute la ochi trebuie mers neaparat la un medic oftalmolog. Nu încerca sa te tratezi singur la ochi, sa aplici unguent ce are cortizon sau alte leacuri de care ai auzit la diverse persoane sau despre care ai citit pe Internet.

De asemenea, aceasta infectie netratata se poate extinde spre alte organe - ficat, piele, plamani - sau pe piele, si astfel se produce îmbolnavirea organismului (mai ales în cazul unor pacienti cu imunitatea scazuta). La bebelusi riscul de complicatii grave este mare, o astfel de infectie poate produce encefalita herpetica sau poate fi chiar mortala (daca nu se aplica un tratament corect la medic, cu acyclovir).

În cazul cand simptomele acestei boli sunt grave este recomandat sa se consulte medicul, acesta va sti exact ce medicamente sa prescrie pentru combaterea lor.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cel mai bun remediu pentru herpes