Cel mai bun remediu naturist pentru psoriazis

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 15, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru psoriazis

Psoriazis este o afectiune imunitara, o boala multigenetica, multifactoriala, cu transmitere genetica foarte complexa, iar cand unul dintre parinti este afectat de aceasta boala, exista 25% sanse ca si urmasii lor sa o dezvolte. De obicei este o boala de piele care provoaca pentru tot parcursul vietii eruptii sub forma unor cruste stanjenitoare pe piele. Pacientii se simt neajutorati deoarece medicamentele prescrise pentru ei de catre medici nu dau rezultate.

Tratamentul naturist cu ulei de argan impotriva psoriazisului are rezultate foarte bune. Uleiul pur de argan este o solutie de tratament natural pentru eruptiile cutanate datorate psoriazisului. Acest ulei este eficace, usor de utilizat si nu prezinta riscul unor reactii adverse.

Aceasta afectiune cutanata este atribuita unei dereglari a sistemului imunitar si adesea este ereditara. Psoriazisul este insotit de eruptii, in care petele de pe piele pot sa apara pe mai multe parti ale corpului in acelasi timp.

Tratament cu ulei de argan pentru psoriazis

Sunt doua moduri principale prin care uleiul pur de argan amelioreaza psoriazisul. In primul rand acizii grasi si carotenoizii actioneaza pentru echilibrarea hidratarii naturale a pielii. Pielea uscata agraveaza psoriazisul. Acesta este motivul pentru care este foarte importanta folosirea zilnica a uleiului de argan, chiar si atunci cind nu aveti o eruptie. Atunci cand psoriazisul ramane netratat, va expuneti riscului unei infectii.

Vitamina E este un antioxidant puternic care se gaseste in forma naturala in uleiul de argan. Aceasta componenta a uleiului ajuta la reducerea inflamatiei cauzate de psoriazis. Veti incepe sa simtiti o reducere a durerii si a mancarimii imediat dupa aplicarea uleiului pe piele. Vitamina E reduce si roseata provocata de psoriazis, facand ca leziunile sa fie mai putin vizibile.

Folosirea zilnica a uleiului de argan pentru psoriazis

Pentru obtine o hidratare maximuma si maximum de beneficii vindecatoare ale uleiului pur de argan, produsul trebuie masat usor pe leziuni de doua ori pe zi. 

Iata cateva sfaturi in ceea ce priveste rutina zilnica in tratamentul psoriazisului:

curatati zona cu un sapun natural delicat, fara coloranti si fara parfum
tamponati pentru a usca, nu frecati pielea agresiv
aplicati una sau doua picaturi de ulei de argan
masati zona afectata cu miscari circulare pana cand uleiul este complet absorbit
Psorizisul poate sa apara si pe scalp, fiind adesea confundat cu matreata. Este dificil de tratat psoriazisul de pe scalp deoarece sampoanele care sunt folosite pentru aceasta afectiune sunt clatite dupa cateva minute.

Tratamente naturiste eficiente pentru psoriazis

 Uleiul de argan poate ajuta la tratarea sporiazisului de pe scalp folosind urmatoarele instructiuni:

 puneti doua-trei picaturi de ulei de argan pe scalp, sau suficient cit sa acoperiti suprafata afectata
masati usor cu miscari circulare
puneti pe cap o casca de dus, sau infasurati un prosop in jurul capului
lasati produsul sa actioneze peste noapte
spalati-va dimineata cu un sampon delicat.
Partea buna a utilizarii uleiului de argan pentru scalp este ca nu ingrasa parul asa cum o fac alte produse. Daca nu aveti timp, puteti sa puneti o cantitate mica de ulei in diferite puncte ale scalpului si lasati sa actioneze o zi intreaga. Repetati aceasta actiune in fiecare zi, oridecate ori este necesar.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cel mai bun remediu naturist pentru psoriazis