Cel mai bun moment in care sa consumi fructe, pentru a maximiza efectele lor

Posted by Alin Marinescu on Saturday, July 23, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru fructe

Exista cateva momente pe timpul unei zile in care consumul fructelor iti aduce mai multe beneficii, iar daca le respecti, iti ajuti corpul sa digere si sa profite la maxim de nutrientii din ele. Ai putea fi surprinsa sa descoperi care sunt aceste momente!

Life Care - produse naturale pentru un organism sanatos

Datorita continutului ridicat de fructoza, este cel mai bine ca fructele sa fie consumate dimineata, dupa ce corpul nostru a fost intr-o stare de repaus pe parcusul noptii si are nevoie de un boost de energie. Daca mananci fructe prea aproape de ora de culcare, nivelurile ridicate de zahar te vor opri din a avea o noapte de somn linistit, noteaza elle.ro. Fructele sunt digerate usor, iar nutrientii din ele sunt asimilati usor de corp, asa ca ar trebui sa le mananci exact inainte de momentul in care ai nevoie cu adevarat de energie. Dupa ce mananci, asteapta 1-2 ore pentru ca digestia sa fie completa.

Un lucru mai putin cunoscut este ca nu ar trebui sa mananci niciodata fructe cu altceva decat… ei bine, fructe! O salata de fructe este in regula, atat timp cat nu ai prea multe alte ingrediente. Acestea fiind zise, daca mananci fructe cu prea multe alte alimente, iti incetinesti procesul digestiv. Acest lucru include si smoothie-urile. Este in regula sa consumi un smoothie/suc de fructe cu o lapte de cocos sau de migdale, sau chiar cu niste bucati de legume, insa ar trebui sa eviti sa bei sucul la o masa.

Prin consumul de fructe dimineata devreme, iti vei asigura o doza buna de energie si nutrienti care se vor mentine pe tot parcursul zilei. Cresterea nivelului de energie si scaderea nivelului de foame te vor mentine fericita si intr-o dispozitie pozitiva. Iar in aditie la aceste beneficii, consumul fructelor te ajuta si in procesul de slabire. Bineinteles, aminteste-ti sa variezi foarte mult tipurile de fructe pe care le consumi, pentru ca fiecare ofera alti nutrienti. Majoritatea iti ofera vitamina C, insa avocado, spre exemplu, iti ofera vitaminele K, B5, B6 si E. Prin varierea fructelor pe care le mananci, ii permiti corpului tau sa absoarba o gama larga de nutrienti sanatosi de care are, cu siguranta, nevoie.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cel mai bun moment in care sa consumi fructe  pentru a maximiza efectele lor