Cei mai multi romani sufera complicatii ale bolilor pentru ca se trateaza prost acasa

Posted by Alin Marinescu on Sunday, December 17, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru boli acasa

In ultima vreme, racelile si gripele au inceput sa domine peste noi, cu puteri din ce in ce mai mari, cu tulpine diversificate si puternice care te pot pacali. Si astfel, tratezi simptomele pe care le ai ca si cand ar fi o gripa obisnuita si descoperi ulterior, cand poate fi prea tarziu, ca este de fapt pneumonie sau mai grav meningita.

Simptomele acestor boli grave ne pot induce in eroare, ele manifestandu-se ca la orice raceala: febra, dureri de cap, dureri de gat, dureri de oase, moleseala etc. Si uite asa, incercam noi sa ne tratam cu paractemol, aspirine si alte medicamente contra racelii, care nu au nici un efect asupra noastra. Si tot nu ne ducem la doctor, spunem ca este o gripa mai puternica si ca sigur dureaza mai mult de o saptamana. Asa se scurge timp pretios, iar la un moment dat cand vizita la doctor este inevitabila descoperim ca a fost prea tarziu, ca ne-am lasat inselate de simptomele asemanatoare racelilor.

Acelasi lucru l-a patit o forumista de pe un site romanesc, care-si spunea cu dezamagire povestea pe care a trait-o alaturi de copilul ei. A fost pacalita de simptome si a crezut ca fiul ei este bolnav de gripa, mai ales ca asistentele de la scoala ii avertizase ca sunt mai multi virusi care circula si ca trebuie sa fie atenti, iar cand au trecut 5-7 zile, iar copilul avea inca febra, iar simptomele nu se ameliorasera deloc, s-au dus la spital unde diagnosticul a fost cutremurator: meningita. Meningita poate fi fatala daca nu este tratata corespunzator si de la primele simptome.

Sfat: daca simptomele nu se amelioreaza in 2, maxim 3 zile de la administrarea de medicamente contra gripei, apeleaza la medic pentru a te asigura ca este vorba de gripa si nu de alte complicatii fatale. Iar mai ales in sezonul primavaratic, cand gripele si alergiile incep sa se inmulteaza acordati o mare atentie simptomelor si nu va lasati inselate, Se ascund boli periculoase in spatele unor simptome banale, care au nevoie de ajutor specializat.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cei mai multi romani sufera complicatii ale bolilor pentru ca se trateaza prost acasa